Mengen

“1944 Bolu-Gerede Depremi” 81 Yıl Önce Bugün Yaşandı

Tarihe, “1944 Bolu-Gerede Depremi” olarak geçen, Bolu, Mengen Gerede, Zonguldak, Çankırı, Ankara ve Çerkeş’te meydana gelen 7.4 şiddetindeki büyük depremde binlerce vatandaş ölmüş, bir o kadar ev tamamen yerle bir..

“1944 Bolu-Gerede Depremi” 81 Yıl Önce Bugün Yaşandı

Tarihe, “1944 Bolu-Gerede Depremi” olarak geçen, Bolu, Mengen Gerede, Zonguldak, Çankırı, Ankara ve Çerkeş’te meydana gelen 7.4 şiddetindeki büyük depremde binlerce vatandaş ölmüş, bir o kadar ev tamamen yerle bir olmuş diğer konutlar büyük hasar görmüştü.

1944 Yılında gerçekleşen Bolu Mengen Gerede ile diğer il ve ilçelerinde depremde hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Rabbim bizleri her türlü afetlerden, depremden, selden, yangın felaketlerinden korusun.

Bunun yanı sıra;

1 Şubat 1944 yılında Bolu Mengen Gerede ve Çerkeş’te meydana gelen büyük depremde can ve mal kaybı yaşamadan çıkan Mengen’in Çubuk Köyü’nde o dönemde başlatılan şükür mevlidi her yıl aksamadan devam ediyor.

Mengen İlçemizin Çubuk Köyü’nde 1944 yılından bu güne kadar aralıksız devam eden Mevlid-i Şerif etkinliği geçtiğimiz Pazar günü aşure ve yemek dağıtımı ile tekrar edildi.

1944 Depreminde Çubuk Köyü’nde hiçbir can ve mal kaybının yaşanmaması üzerine başlatılan etkinliklerin bu yıl 81.si gerçekleştirilmişti.

Allah tüm hayırsever, yardımsever, ve yardıma muhtaçlarının hayır ve dualarını kabul eylesin.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL