Mengen Yaşam

Gerede Panayırında Canlı Kanatlı Hayvan Satılamayacak

Bu yıl Gerede İlçesinde düzenlenecek olan Gerede Geleneksel Hayvan ve Emtia Panayırında canlı kanatlı hayvan satışı yasaklandı. Bolu Valiliği önemli bir karara imza atarak kanatlı hayvanların canlı olarak satışını yasakladı…

Gerede Panayırında Canlı Kanatlı Hayvan Satılamayacak

Bu yıl Gerede İlçesinde düzenlenecek olan Gerede Geleneksel Hayvan ve Emtia Panayırında canlı kanatlı hayvan satışı yasaklandı.
Bolu Valiliği önemli bir karara imza atarak kanatlı hayvanların canlı olarak satışını yasakladı.
Türkiye’nin en büyük beş panayırından biri olarak kabul edilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkılarıyla düzenlenen panayırın ilk etabı 13-15 Eylül 2024, ikinci etabı ise 27-29 Eylül 2024 tarihlerinde Gerede İlçesinde gerçekleştirilecek.

Valilik kararı doğrultusunda, tavuk, kaz, civciv ve diğer kanatlı hayvanların canlı satışına izin verilmeyecek.
Bu hayvanların kesilmiş ve pişmiş ürün olarak satışına müsaade edilecek.
Gerede Panayırlarında, özellikle kızarmış kaz ve ördek eti, ziyaretçilerin en çok tercih ettiği lezzetler arasında yer alıyor.

Bu kararla birlikte, Gerede Panayırına katılacak olan ziyaretçiler canlı kaz satışı ile karşılaşmayacak ancak kesilmiş kaz alabilecekler.

Bu karar, hayvan sağlığı ve hijyen açısından alınan bir önlem olarak dikkat çekerken, panayırın geleneksel lezzetlerini tatmak isteyenler için sadece pişmiş ürünlerin sunulacağı ifade edildi.

Panayırda kaz etinin yanı sıra pek çok hayvan ve emtia da satışa sunulacak. Geleneksel ürünlerin ve alışverişin tadını çıkarmak isteyen ziyaretçiler, Gerede Panayırında iki hafta sonu alışveriş yapabilecekler

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL