Yaşam

2021 yılı asgari ücreti belli oldu

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü bugünkü toplantıda. 2021 yılı asgari ücretini belirlemek üzere yapılan toplantıların dördüncüsü bugün saat 10:30’da başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen toplantının..

2021 yılı asgari ücreti belli oldu

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü bugünkü toplantıda. 2021 yılı asgari ücretini belirlemek üzere yapılan toplantıların dördüncüsü bugün saat 10:30’da başladı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen toplantının ardından Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 2021 yılı asgari ücretini açıkladı. Bakan Selçuk 2021 yılı asgari ücretini geçtiğimiz yıla göre 500 lira artışla brüt 3 bin 577 lira, net ise 2 bin 825 lira olarak açıkladı. Asgari ücret 2020 yılında bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 943 lira, vergiler ve kesintiler düşüldüğünde net 2 bin 324 lira 71 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere bugün son kez toplandı

2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yapılan son toplantı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde Bakan Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında gerçekleştirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk toplantının ardından 2021 yılı asgari ücretini açıkladı.

ASGARİ ÜCRET NELERİ DEĞİŞTİRİYOR?
Asgari ücretin yeniden belirlenmesiyle olacak bazı değişiklikler şunlar:

1- İşsizlerin aldığı maaş aynı oranda artacak.

2- Çalışanların aldığı asgari geçim indirimi de yükselecek.

3- Emeklilik için doğum ve askerlik borçlanması yapanların ödeyecekleri miktarlarda artış olacak.

4- İş görmezlik ödeneğinde artış yaşanacak.

5- Yaşlılık, evde bakım, engelli maaşları da Ocak ayı ile birlikte zamlanacak.

6- Kendi primini ödeyen Bağ-Kur’lular ve isteğe bağlı ödeme yapanların verdikleri paralar yükselecek. Gündelikçiler için ödenecek primler artacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL