Yaşam

Kısıtlama Geldi

Hafta içi sokağa çıkma yasağı geldi. Türkiye’de milyonların gözü Başkan Erdoğan’ın açıklamasını bekliyordu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısında, salgınla mücadeledeki..

Kısıtlama Geldi

Hafta içi sokağa çıkma yasağı geldi.
Türkiye’de milyonların gözü Başkan Erdoğan’ın açıklamasını bekliyordu.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sona erdi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısında, salgınla mücadeledeki son durum ele alındı.
Hafta içi her gün gece 21.00-05.00 arası sokak kısıtlaması uygulanacak.
Hafta sonu ise tam gün kısıtlama olacak.
Başkan Erdoğan, koronavirüs tedbirlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesiyle düzenleneceğini ve salı gününden itibaren uygulanacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin, “Salgının olumsuz etkisini azaltmak için, insan hareketliliğini en aza indirmeyi amaçlayan tedbirler dışında çare bulunmuyor. 83 milyon hep birlikte seferberlik ruhuyla hareket etmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın salgın tehdit olmaktan çıkana kadar mecbur kalmadıkça kalabalığa karışmamasını, dikkatli hareket etmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Nice mücadelelerden alnının akıyla çıkan Türkiye, salgın karşısında verdiği mücadeleyi de Allah’ın izniyle mutlaka kazanacaktır.”

HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma sınırlamasına ilişkin, “Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Hafta sonları cuma akşamı 21.00’den pazartesi sabahı saat 5’e kadar kesintisiz devam edecek. Cumartesi-Pazar artık evlerimizdeyiz.” diye konuştu.

Erdoğan, market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerlerin, belirlenecek saatlerde kısıtlama dışında kalacağını belirtti. kaynak Gazeteler

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL