Yaşam

Geçtiğimiz yıl Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in katılımları ile temeli atılan ve yapımına başlanılan Seben Taşlıyaya Göleti Sulaması İşinde çift taraflı yürütülen tünel kazı ve destekleme işi tamamlandı…

Geçtiğimiz yıl Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in katılımları ile temeli atılan ve yapımına başlanılan Seben Taşlıyaya Göleti Sulaması İşinde çift taraflı yürütülen tünel kazı ve destekleme işi tamamlandı.

Toplamda 1150 metre uzunluğunda açılan tünel ile Seben Taşlıyayla Göleti’nde bulunan su Seben ovasına sulama suyu olarak aktarılacak. Proje kapsamında Seben ovasına 32.800 dekar alan sulanacak.

Geçtiğimiz yıl temeli atılan Seben Taşlıyayla Göleti Sulaması işinde çift taraflı yürütülen tünel kazı ve destekleme işlerinin tamamlandığını söyleyen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, hızlı bir şekilde kaplama betonunu yaparak suyun bir an önce Seben Ovasına ulaştıracağını kaydetti.

21 milyon TL maliyetli boru ve malzeme alımı ihalesinin de yapıldığını belirten Metin, projenin tamamlanması ile 186 km sulama şebekesi döşenerek çiftçilerin modern sulama sistemleri ile tarım yapması sağlanacağını, 2021 fiyatları ile Bolu ve ülke ekonomisine yıllık 25 milyon TL tutarında katkı sunacağını belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL