Siyaset Yaşam

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, GazeteBolu’nun “Bolu’da ormanlar mı katlediliyor?” başlıklı haberine yine aynı gazeteden cevap verdi. Başkan Güner, kesilen ağaçların ağırlıklı olarak hastalıklı ve yaşlı ağaçlar olduğunu..

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, GazeteBolu’nun “Bolu’da ormanlar mı katlediliyor?” başlıklı haberine yine aynı gazeteden cevap verdi.

Başkan Güner, kesilen ağaçların ağırlıklı olarak hastalıklı ve yaşlı ağaçlar olduğunu söylediği açıklaması şu şekilde..

SUAT GÜNER AĞAÇ KESİMLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU
21 Mayıs 2021
Geçtiğimiz günlerde Gazete Bolu’ya açıklamalarda bulunan Tarım-Orman İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş, “Bolu’da 2002 yılında kesilen ağaç miktarı 410 bin metreküp iken 2020 yılında 2,5 milyon metreküp ağaç kesilmiş. Bu bir katliamdır. Bu bir soykırımdır. Bu korkunç bir rakam.” Diyerek endişelerini dile getirmişti.

Yine Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Cumhur Bandakçıoğlu ve Bolu Kent Konseyi Üyesi Muharrem Demirel, köşe yazılarıyla Bolu ormanlarında yapılan ağaç kesimlerine dikkat çekmişti. Muharrem Demirel, yazısında özellikle yasal kesimler dışında uygunsuz şekilde ağaç kesilip kesilmediğinin belirlenmesi adına yetkililerin konuyu enine boyuna araştırmasını talep etmişti.

KESİLEN AĞAÇLAR YAŞLI VE HASTALIKLIYMIŞ

Tüm bu gelişmelerin ardından AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Gazete Bolu’ya açıklamalarda bulundu.

Başkan Güner, şöyle dedi; “Ben bu konuyu Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin Bey ile konuştum. Ormanlarımızı gençleştirme çalışmaları kapsamında yaşlı ve hastalıklı ağaçların bir kısmı kesiliyor.

Bu çerçevede hektardaki 400- 500 yaşlı ağaç, 150-200 adet sayısına düşürülerek, yerine on binlerce yeni fidanların gelmesi sağlanıyor. Bu fidanlar büyüdükçe kalan yaşlı ağaçlar sahadan çıkartılarak ormanın sürekliliği sağlanmış oluyor.

2019 verilerine göre, ormanın sağlık durumu da dikkate alınarak ortalama 1 milyon 520 bin metreküp emval alınmıştır. Buna karşılık olarak ise ormanlarımızda 2 milyon 423 bin metreküp artım yani büyüme sağlanmıştır.

2020’de Orman Bölge Müdürlüğü 320 bin fidan dikmiştir. Dikilmek üzere de binlerce fidan vatandaşlarımıza dağıtılmıştır. Ayrıca Bolu Ormanları iklimimizden dolayı kendi kendine büyüyen bir yapıya sahiptir.

Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Bolu ormanları gün geçtikçe azalmıyor, bilakis kat be kat büyüyor. Bolu halkının gönlü rahat olsun.”Kaynak:GazeteBolu

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL