Siyaset Yaşam

Hukukçu, Avukat, Siyasetçi, 12, 13, 14, 15 ve 16. dönem Bolu Milletvekili, 1979-80 döneminde Gümrük ve Tekel Bakanlığı yapmış olan Geredeli Ahmet Çakmak 90 yaşında hayatını kaybetti. 1931 yılında Gerede’nin..

Hukukçu, Avukat, Siyasetçi, 12, 13, 14, 15 ve 16. dönem Bolu Milletvekili, 1979-80 döneminde Gümrük ve Tekel Bakanlığı yapmış olan Geredeli Ahmet Çakmak 90 yaşında hayatını kaybetti.

1931 yılında Gerede’nin Kabaklar köyünde doğan Ahmet Çakmak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak eğitimini tamamladıktan sonra serbest avukatlık yaptı

Ahmet Çakmak, 1961 genel seçimlerinde 1961-65 yılları arasında YTP’den 12. Dönem milletvekili daha sonra iltihak ettiği AP’den 13., 14., 15. ve 16. dönem Bolu Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 1979-80 döneminde de Gümrük ve Tekel Bakanı olarak görev yaptı.

Gerede ilçesi eşraflarından olan Çakmak, mebusluğu süresince Adalet partisi grup başkan vekilliği ve 4 sene de meclis başkan vekilliği yaptı.
İlk evliliğini Bolulu bir hanımefendi ile yapan, eşinin vefatı sonrası hayatını Göynüklü bir hanımla birleştiren Ahmet Çakmak, iki çocuk sahibidir.

Babası Hacı Hasan Çakmak İstiklal Savaşı gazisidir ve batı cephesinde İnönü ile çalışmıştır. 6 kardeşin 3. Südür. Hukukta okurken Türkiye grekoromen güreş takımında vatanını başarı ile temsil etmiştir. Ayrıca yine öğrenci iken – “Kanun Namına”- başta olmak üzere Türk filmlerinde aktörlük de yaptı.

Oğlu Erdal Çakmak Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği’nden mezundur. Halen Aselsan’da çalışmaktadır. Kızı Prof. Dr. Dilek Güven çok başarılı bir göz profesörüdür. 3 toruna sahiptir

Emeklilik hayatını Ankara’da sürdürmekte iken vefat eden Ahmet Çakmak’ın cenazesi, 23 Mayıs Pazar günü Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecek.Kaynak.MercanMedya

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL