Mengen Yaşam

Çin’de en çok tanınan Türk: Aşçıbaşı ve girişimci Birol Dinçli Çin’in Güneyi Shengen’de sahip olduğu restoranlar ile ülkemizi temsil eden başarılı iş insanı Mengenli Birol Dinçli, “Bir ülkenin tanıtımı yemek..

Çin’de en çok tanınan Türk: Aşçıbaşı ve girişimci Birol Dinçli
Çin’in Güneyi Shengen’de sahip olduğu restoranlar ile ülkemizi temsil eden başarılı iş insanı Mengenli Birol Dinçli, “Bir ülkenin tanıtımı yemek kültürü ile başlar” dedi.

Mengenli Birol Dinçli, Çin’de başarıdan başarıya koşuyor. Amerika, İsviçre, Rusya, Yunanistan ve Kazakistan’da çalıştıktan sonra 10 yıl önce Çin’e yerleşen Birol Dinçli, burada Türk kültürü ile yemeklerini açtığı restoran zinciri ile tanıtıyor.

Bir ülkenin tanıtımı yemek kültürü ile başlar
Çin’de Türk kültürü ve yemeklerini en güzel şekilde tanıtan Dinçli, “Bulunduğumuz bölgede potansiyeli gördük, başarı ile Türkiye’yi temsil etmeye devam ediyoruz. Bir ülkenin tanıtımı yemek kültürü ile başlar. Biz bunu gönülden yapıyoruz. 50 milyon takipçimiz var. Ülkemizi tanıtmaya devam edicez.” dedi.

Türk Kültürünü ve yemeklerini tanıtıyor

1994 yılında Bolu’nun Mengen ilçesindeki Anadolu Aşcılık Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra, iki yıl Türkiye’de çalışan Birol Dinçli (40), kendisini geliştirmek için ABD’ye gitti. Bir süre burada mesleği ile ilgili deneyim elde ettikten sonra, İsviçre, Rusya, Yunanistan ve Kazakistan’da bulundu. Mengenli Türk, gelen bir teklif üzerine dünyanın en kalabalık ve en zor ülkelerinden biri olan Çin’e rotayı çevirdi.

Dinçli üç yıl önce büyük bir adım attı ve kendi restoranını açtı. Çin’de Türk kültürü ve yemeklerini en güzel şekilde tanıtan Dinçli’nin müşterileri arasında Bill Gates, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi bir çok ünlü de yer alıyor. Sempatik kişiliği ve bitmez tükenmez enerjisi ile Çin genelinde yayın yapan birçok televizyon kanalı, Mengenli Birol Dinçli ile röportaj yapmak için adeta sıraya giriyor.

Çin devlet televizyonuna belgesel oldu

Dinçli’nin başarı öyküsü Çin Devlet televizyonu CCTV’de belgesel oldu. Çin’de ve Bolu’nun Mengen ilçesinde yapılan çekimlerde, başarılı Türk girişimcinin, çocukluğundan başlayarak hayat hikayesi konu edildi. Coronavirüs salgının da bulunduğu şehirde devlet kuruluşlarına ücretsiz ekmek dağıtan Dinçli ilk defa da Baklava ve Maraş Dondurmasını da Çinlilerin damak tadına sundu.

Pandemide ekmek dağıttı

Çin’in Shenzhen kentinde yaşamını sürdüren Birol Dinçli, koronavirüs sürecinde, şehrin kamu kurumlarına ücretsiz olarak ekmek dağıtımı yaptı. Bu durumun Çin medyasının ilgisini çektini söylüyor ve şöyle devam ediyor Dinçli: “Biz Türkler Dünya’nın çeşitli ülkelerinde yaşıyoruz.

Özellikle, Almanya ve Avrupa’da milyonlarca Türk yaşıyor. Almanya’da Muharrem Çakan adındaki bir Türk iş insanının yaşadığı Essen şehrinin belediyesine 10 bin maske bağışı yaptığını okuyunca, ben de yaşadığım şehirdeki kamu kuruluşlarına ekmek bağışı yaptım.

Bizler, Türk insanı olarak, bir yandan ülkemizi severken, bir yandan da, yaşadığımız ülkeleri ve şehirleri de kendi vatanımız gibi görürüz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL