Mengen Yaşam

Mengen İlçesinde dün geceden itibaren devam eden sağanak yağış yer yer sel taşkınlarına sebep oluyor. Pazarköy Mengen bağlantı yolu sel nedeniyle göçtüğü ve sahadaki tüm ekiplerin sel felaketi ile karşı..

Mengen İlçesinde dün geceden itibaren devam eden sağanak yağış yer yer sel taşkınlarına sebep oluyor.

Pazarköy Mengen bağlantı yolu sel nedeniyle göçtüğü ve sahadaki tüm ekiplerin sel felaketi ile karşı karşıya kalan bölgelerde yoğun bir çalışma ortaya koydukları kaydediliyor.

Dün geceden itibaren etkisini gösteren yağış sebebiyle başta köyler olmak üzere Pazarköy ve Mengen İlçe merkezinde su taşkınları had safhada devam ediyor. Bilhassa Türkbeyli mahallesinde sokaklara kadar taşan su taşkınlarına karşı iş makinaları çalışırken, vatandaşlarda ellerindeki imkanlarla sel felaketine karşı seferber oluyorlar.

Taşkın, sel baskını, yol kapanması ve heyelanlara karşı Bolu Valiliği Mengen Kaymakamlığı koordinasyonunda İlçe Özel İdare, Karayolları, Belediye, DSİ, AFAD, Orman İşletme, Emniyet ve Jandarma ekipleri saha çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Mengen’de iki gündür aralıklarla etkili olan sağanakla su debisinin yükselmesi sebebiyle bazı dere yatakları taşıyor.
Mengen-Pazarköy-Eskipazar yolunun 5. kilometresinde bulunan Gelin Kayaları mevkisinde yolda kayma ve bağlı heyelan meydana geldi.

Tedbir amacıyla yol ulaşıma kapatılırken, trafik Nazırlar-1 ve Nazırlar-2 köprülerine yönlendirilmeye başlandı.
Yağışın etkisini artırdığı Pazarköy ve Mengen şehir merkezinde Türkbeyli mahallesinde su taşmalarının devam ettiği ve köprü ve yolların zarar gördüğü ifade ediliyor.

Mengen İlçesinde devam eden yoğun yağışlar sebebiyle Pazarköy ve Türkbeyli çaylarının taştığı ifade edilirken; DSİ, Özel İdare, AFAD, Orman İşletme ve Jandarma ekipleri sel felaketi ile karşı karşıya kalan bölgelerde yoğun faaliyet gösteriyorlar.

Pazarköyde bazı işletmelerin ve odun deposunun risk altında olduğu kaydedilirken, Türkbeyli mahallesinde sel taşkınlarının mahalleyi tehdit ettiği, Türkbeyli camii ile taziye evinin su taşkını ile karşı karşıya kaldığı gözleniyor.

Çevre ilçelerden takviye araçların sevk edildiği Mengen İlçesi ve Pazarköyde yükselen sular korkulu anlar yaşatmaya devam ediyor.

Sel taşkınlarının bazı köprülerin seviyesini geçtiği görülürken, iki gecedir aralıksız olarak devam eden yağışın daha büyük zararlara yol açacağı endişesi yaşanıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL