Mengen Siyaset

KAMUOYU AÇIKLAMASI 22.08.2022 Pazartesi akşamı ve gecesinde Mengen Belediyesinin itibarını zedelemeye yönelik kara bir tiyatro oynanmıştır. Bu durumu kamuouyuna açıklamak üzere Belediye Başkanımız, halkın da geniş katılımıyla bir Basın açıklaması..

KAMUOYU AÇIKLAMASI
22.08.2022 Pazartesi akşamı ve gecesinde Mengen Belediyesinin itibarını zedelemeye yönelik kara bir tiyatro oynanmıştır. Bu durumu kamuouyuna açıklamak üzere Belediye Başkanımız, halkın da geniş katılımıyla bir Basın açıklaması yapmıştır.
Belediye Başkanımız Turhan BULUT yaptığı basın açıklamasında özetle şunları söylemiştir:
“Mengen Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince, 112 ihbar hattına Şehir merkezinde bulunan belediyemize ait Ahşap Atölyesinde kaçak orman ürünleri bulundurulduğu yönünde bir ihbar alındığı gerekçesi ile denetim tespit çalışması başlatılmıştır.
Orman idaresinin asılsız bir ihbarı nazara alarak atölye çevresinde hukuksuz ve yasal olmayan bu denetim faaliyetine 22.08.2022 pazartesi günü saat 21:00’dan itibaren başladığı ve bu denetimin gecenin geç saatlerine kadar devam ettiği atölyeye ait güvenlik kameralarının incelenmesinden anlaşılmıştır.
Belediyemizin konudan haberdar olması sonrasında saat 23 civarında Orman İlçe İşletme Müdürlüğü aranarak konu hakkında müdürden bilgi alınmıştır. İşletme müdürü ihbarı değerlendirdiklerini ve bu kapsamda Atölye ve çevresinde denetim ve inceleme çalışması yaptıklarını belirtmiştir. Yapılan görüşmede ilgili müdüre: ‘T.C. MENGEN BELEDİYE BAŞKANLIĞININ BİR KAMU KURUMU OLDUĞU, BURADA BÖYLE BİR ŞEYİN HUKUKEN VE FİİLEN MÜMKÜN OLAMAYACAĞI, ATÖLYE ÖNÜNDE BULUNAN ORMAN ÜRÜNLERİNİN TAMAMININ FATURALI VE ORMAN İŞLETMESİNDEN TEMİN EDİLEN ORMAN ÜRÜNLERİNİN OLDUĞU, BU YAPILANIN MENGEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KARALAMAYA İTİBARINI SARSMAYA, KARALAMAYA YÖNELİK KARA BİR PROPAGANDA ÇALIŞMASI OLDUĞU HUSUSU ANLATILMAYA ÇALIŞILMIŞTIR. ANCAK ORMAN İDARESİ, DENETİM VE İNCELEME FAALİYETLERİNE DEVAM ETMEK ZORUNDA OLDUKLARINI BEYAN ETMİŞLERDİR.
23.08.2022 Salı günü saat 14.00 civarı Mengen Orman İşletme Müdürü şahsımı arayarak; ‘ihbarın asılsız olduğunu, atölyede bulunan orman ürünlerinin Orman İdaresinden temin edilen faturalı ürünlerle uyumlu olduğunu, hukuka aykırı bir durum tespit edilmediğini belirtmiş ve buna ilişkin tutanak düzenlendiğini’ bildirmiştir.
Yapılan çalışmalar sonucunda ihbarın Mengen Belediye Başkanlığını karalamaya yönelik bir iftiradan ibaret olduğu anlaşılmıştır. BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZ MÜFTERİ İHBARCININ KİMLİĞİNİN TESPİTİ VE İFTİRA SUÇUNDAN CEZALANDIRILMASI İSTEMİYLE MENGEN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTUR.
Ayrıca gerçeğe aykırı bu ihbar nedeniyle, Mengen Orman İşletme Müdürlüğünün işçisinden, muhafaza memuru, şefi ve müdürü 22.08.2022 ile 23.08.2022 tarihlerini bağlayan tüm gece boyunca Mengen caddelerinde ve atölye çevresinde denetim ve gözetim faaliyetinde bulunmak zorunda kalmıştır. Devletin görevlileri boş yere meşgul edilmiştir. Bu kapsamda Orman idaresinin de müfteri ihbarcının cezalandırılması için suç duyurusunda bulunacağını umut etmekteyiz. Orman idaresinin suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı hususu idaremizce takip edilecektir.
Belediyemizin itibarsızlaştırmasına yönelik bu tür siyasi olduğu izlenimi veren oyunların oynanmasına izin vermeyeceğiz, buna yönelik girişimlerden kimse bir sonuç alamayacaktır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL