Mengen Yaşam

Mengen ilçesinde yağışların olduğu dönemlerde sık sık taşkınlar ve sele neden olan dere yataklarına Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri(DSİ) el attı. AK Parti İl Başkanı Suat Güner’in..

Mengen ilçesinde yağışların olduğu dönemlerde sık sık taşkınlar ve sele neden olan dere yataklarına Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri(DSİ) el attı.
AK Parti İl Başkanı Suat Güner’in girişimleri ile DSİ tarafından Mengen dere yataklarına beton kanal yapılması kararlaştırıldı.
Hazırlanan proje yaklaşık 60 Milyon Türk Lirası bedelle ihale edildi. Yapılan ihale sonrasında ihaleyi alan yüklenici firma vakit kaybetmeden projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında Baraklar, Konak, Karapınar dere yataklarında beton kanal yapımı çalışmaları başlatıldı. Proje kapsamında Kaynarca Türkbeyli Deresinde de çalışmaların ilerleyen süreçte başlatılacağı ve en kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

AK Parti İl Başkanı Suat Güner yaptığı açıklamada, “Mengen İlçemizin olası sel ve taşkınlardan etkilenmesini önlemek amacıyla, girişimlerimiz neticesinde Devlet Su İşleri tarafından 60 Milyon TL yatırım bedeliyle yapılan Baraklar, Konak, Karapınar dere yatağı beton kanal projemiz devam ediyor.
Kısa sürede tamamlanacak çalışmalar neticesinde sel ve taşkın riski en aza indirilecek. Hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Allah tüm afetlerden ülkemizi ve milletimizi korusun” ifadelerini kullandı.

AK Parti İlçe Başkanı Arif Oktay Cantürk ise, “Mengen Merkezde olası sel ve taşkınlardan etkilenmeyi önlemek amacı ile AK Parti olarak girişimlerimiz sonucu dere yatakların beton kanal çalışmaları DSİ tarafından ihale edildi. İhaleyi alan firma tarafından çalışmalar süratle devam ediyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL