Yaşam

Milletvekili Aydın Çocuklar ve Aileleriyle Sohbet Etti

Milletvekili Arzu Aydın “Yunus Diye” Çocuk oyununda minik izleyiciler ve aileleri ile birlikte oldu. T.C. Kültür veTurizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelen “Yunus Diye” çocuk..

Milletvekili Aydın Çocuklar ve Aileleriyle Sohbet Etti

Milletvekili Arzu Aydın “Yunus Diye” Çocuk oyununda minik izleyiciler ve aileleri ile birlikte oldu.

T.C. Kültür veTurizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelen “Yunus Diye” çocuk oyunu Bolu Kardelen Meydanında çocuklar tarafından büyük ilgi ile izlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Yunus Emre’yi anlatan ‘Yunus Diye’ isimli çocuk oyunu sırasında Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın minik izleyicler ve aileleri ile bir araya geldi.

Bolu Milletvekili Arzu Aydın “Yunus Diye” adlı oyunu izleyen çocuklarla sohbet ederek ailelerden ve velilerinden yüz yüze eğitim öğretim yılının başlamasına saylı günler kala bilgiler aldı.

Çocukların büyük ilgisini çeken “Yunus Diye” oyunu öğrenci velileri tarafından da beğenildiği gözlendi.

Çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan ve öğrenci velileri ile tek tek ilgilenen Milletvekili Arzu Aydın “Türk dili ve kültürünün en mühim öncülerinden olan Yunus Emre’nin felsefesini ve dilini bir çocuk oyunu olarak tasarlayan oyun, barış ve sevgi teması üzerinden dramatik gerçekçi bir biçimde çocuk seyirciye ulaşmasını temin eden Kültür Turizm Bakanlığımıza ve bu güzel çocuk oyununu ilimizde çocuklarımızla buluşturan İl Kültür Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Vatandaşlar; bu nevi oyunların dilimizi, kültürümüzü, geleneklerimizi anlatan çocuk oyunlarına ihtiyacımız var. Çocuklarımızın tarihimizi ve tarihe mal olmuş isimleri bilmesi öğrenmesi çok önemli diye konuştular.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL