Mengen Yaşam

Aşçılar Festivali eski neşesini, eski dinçliğini kaybetmekte, gençliğini adeta özlemektedir.”

7-8 Ekim tarihlerinde Mengen’de gerçekleşecek olan 36. Aşçılar Festivali Mengen’de gerçekleşecek. Mengen Belediyesi sosyal medya hesaplarından büyük harlerle paylaşılan duyuruda “AŞÇILARIN BÜYÜK BULUŞMASI 7 EKİM’DE BAŞLIYOR BÜTÜN AŞÇI FEDERASYON, DERNEKLERİMİZİ..

Aşçılar Festivali eski neşesini, eski dinçliğini kaybetmekte, gençliğini adeta özlemektedir.”

7-8 Ekim tarihlerinde Mengen’de gerçekleşecek olan 36. Aşçılar Festivali Mengen’de gerçekleşecek.
Mengen Belediyesi sosyal medya hesaplarından büyük harlerle paylaşılan duyuruda
“AŞÇILARIN BÜYÜK BULUŞMASI 7 EKİM’DE BAŞLIYOR
BÜTÜN AŞÇI FEDERASYON, DERNEKLERİMİZİ ve VATANDAŞLARIMIZI 7 EKİM’DE BAŞLAYACAK OLAN 36.MENGEN ULUSLARARASI AŞÇILIK ve TURİZM FESTİVALİMİZE BEKLİYORUZ” denildi.
7 Ekim Cumartesi günü saat 11.00 da kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival gündüz programı; açılış töreni, standların gezilmesi, Aydın Yılmaz Usta sergisi, fotoğraf sergi açılışı, Workshop etkinlikleri, Kadınlar arası Yemek Yarışması,Bisiklet Turu karşılaması, halk oyunları ve Gastronomi konferansı şeklinde gerçekleşecek.
Akşam Programı Selin Ataş ve Tuğba Yurt konseri ile devam edecek.
8 Ekim Pazar günü akşam saatlerinde yöresel davul zurna ekiplerinin yanı sıra, Selim Yavuz, Sezen Yurtsever,Evren Çelik Konseri olacak.
Mengen’de Festival hazırlıkları için yol ve asfalt çalışmalarına başlanırken, hafta sonu gerçekleşecek olan Aşçılar Festivalinde havanın ve festivalin nasıl zuhur edeceği merak ediliyor.
Festivalin her yıl yaz aylarında yapıldığını işaret eden uzun yıllar festivallere katıldığını ifade eden isminin muhafaza edilmesini isteyen duayen bir aşçımız “tercih edilen festival günü sonbahar ayına denk getirilmesi çok büyük yanlış.” ifadelerini kullandı.
Festivalin ilk kuruluşundan bu yana festivallerin içinde yer almış, Mengen ve Festivaller üzerine sayısız makalesi bulunan köşe yazarı Mustafa Nuri Gürsoy gazetemize verdiği demecinde;
“Öncelikle tüm aşçılarımızı tebrikle selamlıyorum. 36. Aşçılar Festivali yerelimize, yöremize, ilçemize, şehrimize,bize, hepimize hayırlı olsun. Olsun; emeği geçenlerden Allah razı olsun. “Festivaller şehirlerin ta kendisi olmalıdır. Festivaller kasabaya yabancı olmaya başladığı andan itibaren o şehre o kasabaya üvey olur.”
“Aşçılar festivali gün geçtikçe eski neşesini, eski dinçliğini kaybetmekte, gençliğini adeta özlemektedir.”

Festivaller yıllar geçtikçe olgunlaşır, tecrübe kazanır, deneyimlenir ve demlenir.
Maalesef Aşçılar Festivalimiz ihtiyarlıyor ve yaşlanıyor. Eski enerjisi yok. Şehirle, esnafla, vatandaşla, öğretmenle, öğrenciyle, muhtarlarla, köylüyle, üreticiyle, en mühimi ve acı olanı da aşçılarımızla olan bağları zayıflıyor.

Festival denilince akla artık panayır bile gelmiyor. Akla ilk gelen konsere hangi sanatçı gelecek. Ne yazık ki bu beklenti asıl olan temanın, aşçılar festivalinin önüne geçmiş durumda. Herkes aklını başına alsın, eski akıllarını geri çağırsınlar ki!
Daha üretken daha katılımcı ve daha emekten, daha şehirden yana; yani aşçılarımızdan yana tavır almak Mengen markasının içini doldurmak gerekecek. Bunun için biraz terlemek, fazlaca emek vermek, kafa ütülemek değil ama çokça kafa yormak gerekiyor.”

Festivali, konser, sergi, açılış, ödül töreninden ibaret sayar bu şekilde imar eder, ortaya koyarsan şehir abat olmaz, festivalde berbat olur. Festival başladığı gün bitmemeli. Festival başladığı gün daha yeni başlamalı. Yeni başladık diyebilmeli. Festival iki gün sürebilir; ama yankısı dağları aşmalı, ektiği tohumlar orman, yaydığı enerji nükleer santral kadar haşmetli olmalı. Mengen aşçılarıyla meşhur olan bir ilçedir ve aşçılarından aldığı gücü kullanabilme beceresine ulaştığı gün hem markasına marka, hem şehrine katma değer, hem de festivaline heyecan, şehrine yeni bir soluk katacaktır” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL