Mengen

Aşçılı Çeşme Üzgün

Aşçılı Çeşme İlgi Bekliyor. Aşçılı Çeşmenin yalnızlığına, bakımsızlıkta eklendi. Eski Yukarı Çarşı ismi ile anılan ve Yeni Cami Sokakta bulunan Aşçılı Çeşme civarı bakımsızlıktan dökülüyor. Mengen Belediyesine teslim edilen ve..

Aşçılı Çeşme Üzgün

Aşçılı Çeşme İlgi Bekliyor.

Aşçılı Çeşmenin yalnızlığına, bakımsızlıkta eklendi.

Eski Yukarı Çarşı ismi ile anılan ve Yeni Cami Sokakta bulunan Aşçılı Çeşme civarı bakımsızlıktan dökülüyor.

Mengen Belediyesine teslim edilen ve aynı zamanda Mengen Halkının kullanımına sunulan bazı aşçılı çeşmelerin durumları görenleri üzüyor.

Geçmişte farklı eleştirilere maruz kalan aşçılı çeşmelerden bir tanesi de Yeni Camii sokakta bulunuyor.

Eski Çarşı bayırının sonunda solda yer alan Aşçılı Çeşme bulunduğu mekan ve civarı itibariyle yürekleri burkuyor.

Etrafı mezbelelik, depo ve çöp alanı olarak kullanılan Aşçılı çeşme mıntıkası bakım ve restorasyon çalışması bekliyor.

Mahalleli vatandaşlar, civar esnaflar durumdan hayli şikayetçi görünüyor.

Görüşlerine başvurduğumuz, Türkbeyli mahallesi, Yukarı Çarşı sakinlerinden ve doğma büyüme eski Dirgine sokakta ikamet eden Emekli Eğitimci Gazeteci Yazar Mustafa Nuri Gürsoy konu ile ilgili şunları söyledi.

“Öncelikle şunu söylemek isterim. Bu sabah Mengen Belediyemizin mobil süpürge aracını uzun bir aradan sonra Yukarı Çarşı ve mahallesinde gördüm çok memnun oldum. Hatta komşular ile birlikte de memnuniyetimizi dile getirme fırsatı da bulduk.

“Bunun yanı sıra; Eski Pazar yerinde bulunan Aşçılı Çeşmenin yalnızlığı fena. O canımı yakıyor; bunu net olarak söylüyor; şuraya koyuyorum. Etrafı mezbelelik. Burası çöp atılacak yer değil ama maalesef görüntü iyi olmayınca psikolojik olarak o niyetle kullanılıyor. Aşçılı Çeşmenin etrafı maalesef bakımsız olunca işler kötü durumda seyrediyor. Bugün nispeten daha temiz. Temizliği sadece Belediyeden bekleyen bir anlayışa sahip bir vatandaş değilim. Öyle bir kolaycılık anlayışını üzerimde taşımam zira bana yük gelir”

“Ama Belediyeden de beklentim yok ve az da değil. Mesela bu aşçılı çeşme civarı derhal restore edilmeli. Çevre duvarlar şık hale getirilmeli. Çevre düzenlemesi yapılmalı. “Ele güne karşı” diye bir deyim burası için kullanılır mı? Bilemem ama mevzu nerede ise bu haldedir. Örneğin; Buraya Mengen Belediyesi yazılı bir bank bırakılsa, duvarlar sıvansa, boyansa, duvara Belediye logosu işlense, bir kaç çiçek saksı ile desteklense, şık bir çöp kutusu konulsa, yaşlı, emekli ve yorgun insanlar bayırı çıkarken oturabilse, nefes alma fırsatı bulabilse ne güzel olur.”

“Ben şöyle düşünüyorum. Çarşı Camii’ne giden cemaat burada durup sohbet edebilmeli. Gençler oturup dertleşebilmeli. Telefonlarına bakabilmeli, gelen ve geçenle selamlaşabilmeli. Mengen’e ziyarete gelenler bu ince detaya imrenerek baksalar, aşçımızın elinden su içseler, aşçılı çeşmeye ve çevrenin dizaynına imrenseler fena mı olur.”

“Mengen Belediye Başkanlığımız acil olarak bu iyileştirmeyi yaparsa hem Aşçılı Çeşme yalnızlıktan kurtulur, itibar kazanır. Hem de Mengenli vatandaşlar sosyal bir mekan kazanmış olurlar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL