Yaşam

Atatürk İlkokulu Serasında Hayat Var

BAİBÜ Sağlık Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf Öğrencileri Bolu Atatürk İlkokulu’nda bu sene “Toplum Yararı Programı ” gereği seracılık faaliyetlerine de el attılar. BAİBÜ Sağlık Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf..

Atatürk İlkokulu Serasında Hayat Var

BAİBÜ Sağlık Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf Öğrencileri Bolu Atatürk İlkokulu’nda bu sene “Toplum Yararı Programı ” gereği seracılık faaliyetlerine de el attılar.

BAİBÜ Sağlık Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf Öğrencilerinden Serap Alp, Narin Karayer, Betül Güllü, Senanur Doğan, Gamze Çelikhası, Sinem Uğur, Hatice Korkmaz, Emine Göktaş, Esma Görsültürk, Busenur Keşan, Halis Cırık ve Bayram Güner bir ekip oldu.

Ekibin rehber Hocası, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Sayın Hacer Alpeker, öğrencileriyle toplum yararına eğitim faaliyetlerine yönlendirdi. Öğrencilerinin üretken, çok yönlü ve fedakarlıklar görstererek, temel insani becerilerini pekiştirmek adına yaptığı rehberlik hizmetleri meyvelerini vermeye başladı.

İlk kez 18 Nisan 2021 günü toprağı belleyen, toprağı tarıma hazır hale getiren hemşire adayı öğrenciler, daha sonra pandemi kararları nedeniyle faaliyetlerine bir süre ara verseler de, 22 Nisan günü de, toprağı son kez tarıma hazır hale getirip, 21 Mayıs günü de, pandemi yasaklarının kalkmasıyla, aynı gün domates, biber, salatalık, fidelerinin dikimini gerçekleştirdiler.

Son olarak ekim alanlarındaki yabani otları temizleyen, gübreleme ve ilaçlana çalışmalarını yapan üniversiteli öğrenciler,
fidelerin büyüdüğünü Atatürk İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ile paylaştılar.

Yaz ayı boyunca seradan hasat elde edecek olan öğrenciler, bu ürünleri üniversiteli arkadaşlarıyla ücretsiz olarak paylaşacakları öğrenildi.

Yaz tatili boyunca ürün elde edecek olan öğrenciler üretici olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, projelerinin devam edeceğini bildirdiler.

Bu konuda öğrenci temsilcileri adına konuşan BAİBÜ 4. sınıf hemşirelik Bölümü Öğrencisi Serap Alp, şunları söyledi:

Öncelikle BAİBÜ, Sağlık Bilimleri Fakültesi hocalarımızdan Rehber Hocamız Sayın Hacer Alpteker hocamıza çok teşekkür ediyoruz.
Bizleri sağlık alanında olduğu kadar, toplum adına sosyal alanda da üretken, insanlara hizmet eden ve bundan onur duyan öğrenciler olarak yetişmemizi sağlamak için bizleri Bolu Atatürk İlkokulu’na yönlendirdi.

Okul Müdürümüz Sayın Fuat Bayramoğlu ve Okul Müdür Yardımcısı Sayın Fatih Bölükbaş hocalarımızın da destek ve yönlendirmesiyle, teknik yardımlarla seracılık faaliyetin başladık.

Ekip arkadaşlarımızla, uzak şehirlerden, gurbet illerden gelsek te burada, Atatürk İlkokulu’nda da canla başla severek bir çaba içine girdik.

15 güne kadar ilk sera ürünlerimi de alacağımızı umuyoruz.

Her şey yolunda. Gerekli ilaçlamaları yaptık, sulama sistemini damıtma olarak gerçekleştiriyoruz. Ayrık otlarını temizledik. Gübreleme çalışmalarını tamamladık.

Elde ettiğimiz ürünleri, çevremizle ücretsiz olarak öğrenci arkadaşlarımızla ve ihtiyacı olanlarla paylaşacağız” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL