Siyaset Yaşam

Bakkal Amca İle Yüzler Güldü

Başkan Güner, Gazete Bolu’ya yaptığı açıklamada, Hükümet olarak pandeminin getirdiği ekonomik zorluklarla mağdur olan esnaf ve vatandaşlara yardımların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Hükümet yardımları haricinde kendilerinin de bazı yardım projeleri..

Bakkal Amca İle Yüzler Güldü

Başkan Güner, Gazete Bolu’ya yaptığı açıklamada, Hükümet olarak pandeminin getirdiği ekonomik zorluklarla mağdur olan esnaf ve vatandaşlara yardımların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Hükümet yardımları haricinde kendilerinin de bazı yardım projeleri başlattıklarını ifade eden Güner, “AK Parti Bolu İl Başkanlığı olarak ‘Bakkal Amca’ ismini verdiğimiz projemiz ile Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasında hem ihtiyaç sahibi ailelerimizin hem de mahalle bakkallarımızın yüzünü bir nebze de olsa güldürmek istedik.

Yönetim Kurulu üyelerimiz ile hayırsever vatandaşlarımız ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere fitre ve zekatlarını partimize teslim etti. Biz de arkadaşlarımız ile birlikte arife günü veresiye defteri tutulan mahalle bakkallarımızı ziyaret ederek borçlarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlarımızın borçlarını ödedik.

Osmanlı’da ‘zimem defteri’ olarak bilinen bir geleneği sürdürmeye çalışıyoruz. Alan elin veren eli bilmediği, hayırda yarışmanın, yardımlaşmanın zarif usulüdür zimem defteri uygulaması. Yardım yapan kimin borcunu ödediğini bilmiyor, borcu ödenen ise kimin yardım ettiğini bilmiyor. Kısacası sağ elin verdiğini sol el görmüyor.

Bakkal Amca uygulamamızı hayırseverlerimizin destekleriyle uzunca bir süre sürdürmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Kaynak.GazeteBolu

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL