Yaşam

Bolu Bilsem’den Müthiş Proje

Bolu’da Yeşil Sınıf Eğitimi Gerçekleşti. Bolu Bilim Sanat Merkezi koordinesinde “Bolu Aladağlarda Yeşil Sınıf Eğitimi” projesi gerçekleştirildi. Bilsem önderliğinde gerçekleşen doğa ile iç içe etkinliklerin yanı sıra kuş gözlemleri, gökyüzü..

Bolu Bilsem’den Müthiş Proje

Bolu’da Yeşil Sınıf Eğitimi Gerçekleşti.

Bolu Bilim Sanat Merkezi koordinesinde “Bolu Aladağlarda Yeşil Sınıf Eğitimi” projesi gerçekleştirildi.

Bilsem önderliğinde gerçekleşen doğa ile iç içe etkinliklerin yanı sıra kuş gözlemleri, gökyüzü gözlemleri ve Seben fosil ormanı incelemeleri gibi etkinlikler de yer aldı.

Bolu Aladağ Gençlik, İzcilik ve Spor Kampında öğrenciler ve eğitmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen projeye Bolu Valiliği, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Bolu Belediyesi katkı sağladı.

“Bolu Aladağlarda Yeşil Sınıf Eğitimi” isimli TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi ile ilgili olarak şu açıklamalara yer verildi.

“Öğrenci katılımcılarımıza; canlı ve cansız varlıklar arasındaki etkileşimin farkına varmaları, yapılacak gözlemlerle doğayı derinlemesine merak etmeleri, doğa ve insan arasındaki hassas dengeyi fark etmeleri, bilimsel bilgiyi uygulamalı olarak doğada bulabileceklerini öğrenmeleri, doğa ile doğrudan etkileşimli eğitimlerle doğa okuryazarı bireyler olmaları amaçlandı” denildi.

“Yeşil Sınıf Eğitiminde; Kamp, Akıl oyunları, Yaban hayatı, Hayvanları yakından tanıma, Fosil inceleme, Kamp ateşi, İz sürme, Deneyler ve Gözlem etkinliklerine yer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL