Mengen

Bolu Merkez Mengen ve Diğer İlçelerine Sarı Kodlu Uyarı Verildi.

Bolu’nun Merkez, Gerede, Göynük, Kıbrıscık, Mengen, Mudurnu, Seben, Dörtdivan, Yeniçağa ilçelerine sarı uyarı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Bolu’nun Merkez, Gerede, Göynük, Kıbrıscık, Mengen, Mudurnu, Seben, Dörtdivan, Yeniçağa ilçelerine sarı kodlu..

Bolu Merkez Mengen ve Diğer İlçelerine Sarı Kodlu Uyarı Verildi.

Bolu’nun Merkez, Gerede, Göynük, Kıbrıscık, Mengen, Mudurnu, Seben, Dörtdivan, Yeniçağa ilçelerine sarı uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Bolu’nun Merkez, Gerede, Göynük, Kıbrıscık, Mengen, Mudurnu, Seben, Dörtdivan, Yeniçağa ilçelerine sarı kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yayımlanan Meteoroloji Risk Haritasına göre; Bolu’nun 9 ilçesine turuncu kodlu uyarı verildi.

Bakan Yerlikaya’dan 7 il için turuncu, 18 il için sarı kodlu uyarı geldi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şiddetli yağış beklenen Balıkesir başta olmak üzere 7 il için turuncu kodlu, 18 il için de sarı kodlu uyarıda bulundu.

Balıkesir başta olmak üzere İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Mersin, Antalya illerinde turuncu kodlu uyarıda bulundu. Çanakkale, Bursa, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çorum, Osmaniye, Hatay, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Kahramanmaraş ve Adana illeri için ise sarı kodlu uyarıda bulunan Bakan Yerlikaya, vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Bakan Yerlikaya’nın açıklaması şöyle:

“Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzlara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.”

Yayımlanan uyarıda;” Güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yüksekleri 90 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL