Yaşam

Bolu Ne Çok Genç Ne Çok Yaşlı

TÜİK, En Genç ve Yaşlı İlleri Açıkladı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ülkenin demografik yapısını belirlemek amacıyla yaptığı araştırmada en genç ve en yaşlı illeri açıkladı. Buna göre, Türkiye’nin en genç..

Bolu Ne Çok Genç Ne Çok Yaşlı

TÜİK, En Genç ve Yaşlı İlleri Açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ülkenin demografik yapısını belirlemek amacıyla yaptığı araştırmada en genç ve en yaşlı illeri açıkladı. Buna göre, Türkiye’nin en genç ili, %22 genç nüfus oranıyla Hakkari olarak belirlendi. Özellikle genç nüfusun yoğun olduğu Hakkari, ülke genelindeki gençlik potansiyelini temsil ediyor.
Türkiye’nin En Yaşlı Şehirleri
Diğer yandan, en yaşlı iller sıralamasında ise %12,3 genç nüfus oranlarıyla Muğla ve Balıkesir öne çıkıyor. Bu iller, yaşlı nüfusun yoğun olduğu bölgeler olarak dikkat çekiyor. Yaşlı nüfusun oranının yüksek olması, bu illerde yaşlılıkla ilgili hizmet taleplerini ve ihtiyaçlarını artırabilir.
Bolu’da Genç Nüfusun Oranı
Ayrıca, genç iller arasında yer alan Bolu, %15,8 genç nüfus oranıyla 51. sıraya yerleşti. Bolu, genç nüfus potansiyeliyle dikkat çeken iller arasında yer alarak genç işgücü ve ekonomik potansiyel açısından önemli bir konumda bulunuyor.
Türkiye’nin Demografik Çeşitliliği ve Nüfus Yapısı
TÜİK’in açıkladığı bu veriler, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki demografik çeşitliliği ve nüfus yapısını anlamak adına önemli bir kaynak olarak değerlendirilebilir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL