Mengen

Mengen Kaymakamı Betül Büyükkılıç 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı yayınladı. Cumhuriyet, aziz Türk milletinin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, istiklal aşkı, inanç ve kararlılıkla giriştiği büyük mücadelenin eseridir. Cumhuriyet,..

Mengen Kaymakamı Betül Büyükkılıç 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı yayınladı.

Cumhuriyet, aziz Türk milletinin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, istiklal aşkı, inanç ve kararlılıkla giriştiği büyük mücadelenin eseridir.
Cumhuriyet, milli kimlik şuurunun ve birlikte var olma azminin etrafında birleşen Türk milletinin, asaletle perçinlediği ve temellendirdiği yönetim sisteminin adı ve şanı olarak 97 yılı geride bırakmıştır.Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum.

Vatan toprağının her karışında kanı ve alınteri olan tüm ecdada, şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da hayatlarını kaybeden kolluk kuvvetlerimiz ile vatandaşlarımızın aziz hatıraları, milletimizin hafızasında ve devletimizin kimliğinde daima yaşayacaktır.

Tarihteki sayısız badireyi geçerek, tuzakları bozarak yolunda kararlı adımlarla yürüyen Türk milleti, Cumhuriyet’le birlikte ileriye ve müreffeh bir seviyeye erişme hedefini de açıkça belli ve teyit etmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. yıl dönümü kademe kademe büyüyen milli uyanışın bir neticesi, günden güne yükselen milli diriliş ruhunun bir mükafatıdır.

Kurduğu devletlerin tamamında “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını benimseyen, adaleti, vicdanı asla tartışmaya açmayan bu büyük millet, büyük fedakarlıklarla ve mücadelelerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinde de aynı çizgiyi muhafaza etmiştir. Bugün ülkemizle mücadele halinde olan terör örgütleri ve onların destekçilerinin asıl hedefi, tarihimizden getirdiğimiz bu anlayıştır. Mazileri şaibeli, amaçları karanlık, niyetleri kötü şer ittifakı hangi noktaya gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin namus ve haysiyetine emanettir ve ilelebet var olacaktır.

Bu vesileyle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL