Köylerimiz Mengen

Can Suyunu Bile Çok Gördüler

Mengen ile Gerede arasındaki su meselesinin tahsisi ile ilgili vakıa adli boyutta devam ederken, Mengenli Muhtarların son olarak yaptıkları şikayet dilekçeleri ve ifade tutanakları ile idari boyut kazanmıştı. Gerede Belediyesine..

Can Suyunu Bile Çok Gördüler

Mengen ile Gerede arasındaki su meselesinin tahsisi ile ilgili vakıa adli boyutta devam ederken, Mengenli Muhtarların son olarak yaptıkları şikayet dilekçeleri ve ifade tutanakları ile idari boyut kazanmıştı.

Gerede Belediyesine bir şekilde tahsis edilen Domuz Alanı mevkiindeki kaynak suyun tamamının Gerede sınırlarına çekildiğini resmeden fotoğraflar sosyal medyada paylaşılıyor.

Mengenli vatandaşlar sosyal medya üzerinden Gerede Belediye Başkanlığına yorumları ile tepki koyarlarken, paylaştıkları fotoğraflarla konuyu protesto ediyorlar.

Hızar Deresi kaynak suyu ayağının fotoğraflarını paylaşan Mengenli vatandaşlar eski ve yeni görüntüler arasındaki farkı yorumlayarak Gerede Belediyesi “can suyu” bile bırakmamış diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

Tekke barajının faaliyete geçmesiyle Gerede Dörtdivan ve Yeniçağa ilçelerine 9.21 milyon metreküp içme kullanma ve endüstri suyu sağlanacak olmasına rağmen Gerede Belediyesinin inatla Mengen suyuna sahip çıkmasını kimse bir yere koyamıyor ve anlamını bulamıyor.

Hes’lerin bile can suyu bıraktığı santrallerin yanında suyun tamamına hükmedip, can suyu gibi bir akarın tabiata bırakılmamış olması Gerede Belediyesinin byük eleştirelerle karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

Sosyal medyada fotoğrafları paylaşan bazı vatandaşlar şu yorumlarda bulunuyor.

*…”Hızar Deresi Eski ve Yeni hali.
Doğa katliamı ortada.
Verilen zarar sadece Mengen ve köylerinin içme suyuna değil doğamız yok oluyor. Bu hatadan dönülmeli
Yıllar sonra para pul ile yerine koyamayacagimiz şeylerin değerini bilelim.
Birgun.Yine çıkar bir virüs belki doğamız kurtarır.”

*…”Geredenin domuz alanın dan mengen suyunu aldıktan sonraki hali.hizarderesi can çekişiyor”

*…”Belkide milyonlarca yıldır çağlayan, ve geçtiği her yere can veren, Hizarderesi kuruyor.Bu vurdumduymazlığın, ihmalin sonuçları çok ağır olacak malesef”

*…”Milyonlarca yabani hayvanların nasibini kesmekle neye hizmet ediliyor anlamadımbirazcik akar bırakın bari”

*…”Insanın baktıkça içi sızlıyor.bu aylarda sudan karşıdan karşıya gecilmezdi.simdi çeşme suyu gibi olmus”

*…”Gerçekten çok acı bir durum, ses getirecek bir şeyler yapılmalı acilen, tüm mengen halkı olarak hareket etmeliyiz, birlik beraberliğimizi güçlü bir şekilde göstermeliyiz, bunu yapanlara”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL