Spor

Çelen, ‘Güzel Sonuçlar Alıyoruz’

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı’nın, üç çember + iki labut aletinde 31.150 puanla şampiyon olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu…

Çelen, ‘Güzel Sonuçlar Alıyoruz’

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı’nın, üç çember + iki labut aletinde 31.150 puanla şampiyon olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen, “Ukrayna’da Milli Marşımız Ritmik Cimnastik grup milli takımımız 3 çember iki labut aletinde Avrupa Şampiyonu sporcularımı ve teknik ekibimizi yaşattıkları bu ilk için cani gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Çelen ayrıca şu ifadelere yer verdi. “Finale kalmanın hayal olduğu bir branşta olimpiyat kotası almış ülkeleri geride bırakarak Avrupa şampiyonu olmak bizi umutlandırdı”
“2021 Avrupa Şampiyonasında Olimpiyat için umutlarımız arttı.Bu başarıda çok çok emek var.Herkese sonsuz teşekkürler.”

“Güzel sonuçlar alıyoruz”

Suat Çelen, elde edilen başarılarla federasyon bünyesinde yer alan branşların çeşitliliğini Türkiye’ye göstermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Artistik cimnastik ve aerobik cimnastikte gelen başarıların ardından ritmik cimnastik ve trampolin cimnastikte de güzel sonuçlar alındığını ifade eden Çelen, “Federasyon çatımıza en son eklenmiş parkur branşı da dahil Türk cimnastiğinin hedefi bütün müsabık branşlarda, katıldığımız her şampiyonada madalyalar kazanmaktır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun arayarak tebrik ettiğini belirten Çelen, “Kendilerine minnettarız. ‘Bu çocuklar bugünlerimiz, yarınlarımız’ dediler. Biz çok mutlu olduk, destek ve inançlarından dolayı bize güvenen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Başarının cimnastik ailesine ait olduğuna vurgu yapan Çelen, sözlerini şöyle tamamladı:

“Son sekiz yılda 1000 lisanslı sporcudan, 100.000 lisanslı sporcuya ulaşmamızın ve tabana yayılmamızın gelecekte ne kadar büyük başarılar getireceğinin sinyallerini tüm dünyaya vermeye başladık. Bu başarı cimnastik ailesi olarak hepimizin. Yönetim kurulumuz, teknokratlarımız, hepimiz inanarak başardık. İnşallah Türk cimnastiği çok daha iyi yerlere gelecek.”

Cimnstik Federasyonu Başkanı Suat Çelen Sosyal Medya hesabından “Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’na şampiyon sporcularımız kürsüden iner inmez aldığımız tebrik telefonu için teşekkür ediyorum. ”Bu sporcular bizim bugünümüz, yarınlarımız” sözleri bizi hem mutlu etti, hem de geleceği dair motivasyonumuzu arttırdı” paylaşımında bulundu.

Mengen Haber olarak Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen’e, Milli Takımımıza ve emeği geçen federasyonun tüm paydaşlarına sonsuz teşekkür ediyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL