Spor

Cemil Akay Kulüplere İsim Sponsoru Oluyor

AMATÖR SPORCULARIN HEP YANINDA: CEMİL AKAY Bolu’nun sevilen iş adamların Cemil Akay, amatör sporculara ve gençlere verdiği değerle büyük takdir topluyor. Hem maddi hem de manevi olarak gençlerin yanında olan..

Cemil Akay Kulüplere İsim Sponsoru Oluyor

AMATÖR SPORCULARIN HEP YANINDA: CEMİL AKAY

Bolu’nun sevilen iş adamların Cemil Akay, amatör sporculara ve gençlere verdiği değerle büyük takdir topluyor. Hem maddi hem de manevi olarak gençlerin yanında olan Akay, kentte adından söz ettiriyor.

Bolulu İş İnsanı Cemil Akay, amatör spor kulüplerine verdiği destekle biliniyor. Akay, Bolu’da amatör spor kulüplerinin güçlenmesinin Boluspor’a büyük fayda sağlayacağı görüşünde. Amatör spora verilecek küçük desteklerle gelecekte büyük başarılar elde edilebileceğini savunan Cemil Akay, Bolu’daki iş insanlarına amatör spor kulüplerine destek olma çağrısı yaptı.

“AMATÖRDEKİLERE ŞANS VERİLMESİ LAZIM”
Cemil Akay, ilimizde Amatör Spor Kulüplerinde yetişen futbolcuların daha rahat şartlarda spor yapabilmesi ve gelecekte Boluspor’un kadrosunda yer alabilmeleri için bu yıl da Amatör Spor Kulüplerine destek olacağını belirtti.  Amatör Spor Kulüpleri’ne çok fazla destek verilmediği için futbolcuların kendi potansiyellerini açığa çıkaramadığını vurgulayan Bolulu İş İnsanı Cemil Akay, Boluspor kadrosuna amatör spor kulüplerinden yetişen futbolcuların alınması gerektiğine dikkat çekerek, “Amatör spor kulüplerinin güçlü olması, Boluspor’un başarılı olması demek. Amatörlere yıllardan beri çok destek verilmiyor. Amatörlerde kulüp başkanları hedef yaptığı için amatörler hep ikinci plana atılıyor. Sonuç olarak amatörlerin desteklenmesi lazım ki Boluspor’un alt yapısı amatörler spor kulüplerinden yetişen futbolculardan oluşsun. Şirket olarak bu yıl amatör spor kulüplerine destek vermeyi düşünüyoruz. Bütçe sıkıntıları var. Kulüpler zorlanıyor. Kulüplere ayrıca şahsım olarak destek vereceğim. Herkesin destek vermesi lazım ki amatörler iyi olsun. Boluspor’a yabancı futbolcu almaya gerek yok. Çünkü bizim de iyi oynayan yerli futbolcularımız var. Bazıları Avrupa’da oynuyor. Bizden iyi futbolcu çıkmaz diye bir anlayışı kabul etmiyorum. Amatör sporculara şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Amatör kulüpler iyi olursa Boluspor’a katkısı olacağını düşünüyorum. Çünkü Boluspor da bu kulüplerden futbolcu alıyor. U-19’dan Kıbrıscıkspor’dan Aladağ’dan alınan futbolcular var.”  dedi.

BÜTÇESİ OLMADIĞI İÇİN KATILAMAYAN KULÜPLER VAR
Cemil Akay, amatör spor kulüplerinde oynayan futbolculara destek verilmesi halinde Türk futbolunun başarılı sporcular çıkaracağını, Boluspor gibi çok sayıda kulübe hem maddi hem de manevi destek verilebileceğini söyleyerek, “Herkesin küçük çaplı bir destek vermesini isterim. Amatördeki spor kulüplerini ben az çok takip ediyorum. Federasyonun bütçenin bir kısmını karşılıyor. Bir kısmını da kendi ceplerinden karşılıyorlar. Bütçeler şu an çok zorluyor kulüpleri. Desteklenmesi lazım. Bütçesi olmadığı için lige katılmayan kulüpler var. Bolu’dan iyi futbolcular çıksa stadyum maç günleri dolar taşar. Futbolcuların aile bireyleri gelir eşleri dostları arkadaşları gelir izlemek için.. Herkes maçlara daha çok ilgi gösterir. Yabancı oyunculara karışıyım. Keşke Boluspor karar alsa da yabancı sayısını düşürse. Hepsi Euro bazında para alıyor. Hepsi garanti para. İyi çıkmayan topçuyu gönderme şansın yok. Göndermeye çalışıp gönderemiyorsun. Yerlilere şans verilmesinden yanayım. Bu da amatörden geçiyor. Amatörün desteklenmesini istiyorum. Amatör desteklenecek ki Boluspor’a faydası olacak. Amatörlerden çok iyi topçular çıkıyor ama şans verilmediği için spor hayatları bitiyor. İnşallah bu süreçten sonra şans verirler. Destek verirler. Ben yine bu sene destek vereceğim tüm kulüplere isim sponsoru olacağım. Umarım başka iş insanları da amatör spor kulüplerimize destek verir“ ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL