Yaşam

‘Çevremize ve Gelecek Nesillere Örnek Olmalıyız’

Mengenli emekli öğretmenlerimizden Bedriye Demirbaş, Kayabaşı Köyünde hayatın ve emekliliğinin tadını çıkarıyor. Sosyal medya hesaplarından sıklıkla yaşadığı köy hayatını paylaşan Bedriye Öğretmen, çevresine dün olduğu gibi şimdi de rol model..

‘Çevremize ve Gelecek Nesillere Örnek Olmalıyız’

Mengenli emekli öğretmenlerimizden Bedriye Demirbaş, Kayabaşı Köyünde hayatın ve emekliliğinin tadını çıkarıyor.

Sosyal medya hesaplarından sıklıkla yaşadığı köy hayatını paylaşan Bedriye Öğretmen, çevresine dün olduğu gibi şimdi de rol model olmaya devam ediyor.

15 Temmuz’da her gece Demokrasi Meydanında gelerek nöbet tutan Emekli Öğretmen Bedriye Demirbaş, Kayabaşı Köyünde de öğretmenlik yıllarında olduğu gibi etrafına örnek olmaya devam ediyor.

Geleneksek kıyafetlere aşırı düşkünlüğü ve sevgisi bilinen Bedriye Öğretmen, Gökçesu Belde köylerinin kültürünü ve geleneksel kıyafetlerini ayakta tutmak için büyük emek sarf ediyor.

Köyünde ve çevresinde çok sevilen insan dostu Bedriye Demirbaş, köylü kıyafetleri ve el emeği ile göz nuru nakışlı poğ ile resim vermekten büyük memnuniyet duyuyor.

Kayabaşı Köyünde Mengen Haber kameralarına geleneksel rengarenk kıyafetleri ile görüntü veren Bedriye Öğretmen Mengen Nakışlı Poğunun da kültür mirasımızın ne kadar değerli ve kıymetli bir parçası olduğunu gözler önüne serdi.

Bedriye Demirbaş; “Ben Kütahya Öğretmen Okulu Mezunuyum. Geleneksel kıyafetlerimizi ve kültürümüzü çok seviyor ve gelecek nesillere nasıl taşırım diye düşünen bir kadınım. Bu fotoğrafları gelecek kuşaklar için saklıyor, köydeki komşularımız ve gurbetten gelen köylü hemşerilerimizle bu kıyafetleri giyerek ziyaretler yapmayı sorumluluk olarak görüyorum” dedi.

Demirbaş, “bizler sadece kendimizi değil, her türlü kültür varlıklarımızı ve geleneklerimizi korumak ve kollamakla mükellefiz. Bu yüzden her öğretmen, her birey, her kadın sorumluklarını çalışırken de emekli olduktan sonra da bilmelidir. İnancımıza, bayrağımıza, vatanımıza, geleneklerimize, kültürümüze sonuna kadar sahip çıkmalıyız, bizler çevremize ve gelecek nesillere örnek olmalıyız” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL