Yaşam

Devrek Mekekler Köyü Yaşam Merkezini Milli Eğitim Bakanı Özer Açtı

Köy okullarını yeniden açan MEB her köy okulunda halk eğitimi kursu da açıyor Özellikle köylerde yeniden canlanan tarım ve hayvancılık alanında vatandaşların bilgilerini güncellemeleri ve yeni teknikleri öğrenmeleri için bu..

Devrek Mekekler Köyü Yaşam Merkezini Milli Eğitim Bakanı Özer Açtı

Köy okullarını yeniden açan MEB her köy okulunda halk eğitimi kursu da açıyor

Özellikle köylerde yeniden canlanan tarım ve hayvancılık alanında vatandaşların bilgilerini güncellemeleri ve yeni teknikleri öğrenmeleri için bu alanda kurslara ağırlık veriliyor.

1600 KÖY OKUL YENİDEN AÇILDI
MEB Mahmut Özer; 2022-2023 eğitim öğretim yılının başladığı 12 eylül tarihine kadar bin 500 köyünü açabilmeyi hedef olarak koymuştuk. Yeni açılımımız tüm illerimizde teveccüh gördü.

Bakan Özer, 13 Eylül tarihinde 1600.üncü yaşam merkezinin Zonguldak’ın Devrek İlçesi Melekler köyünde açıldığını açıkladı.

Törende konuşan Bakan Özer,
“Milli Eğitim Bakanlığı olarak son zamanlarda köylerdeki atıl olan okulları aktif hale getirerek anaokulları ve halk eğitim merkezleriyle bir arada bulunduğu köy yaşam merkezleriyle ilgili açılışımızın bir adımı olan Devrek Köy Yaşam Merkezinin açılışını yapıyoruz.

Bilindiği gibi köy okullarını Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 1600’lere çıkardık. Şehirlerden köylerimize dönüşler başladı, kadınlarımızın sosyal alanlarda yer almaları için hükümet olarak çalışıyoruz, kurs almak isteyen vatandaşlarımızın ayaklarına kadar kursları getiriyoruz. Bugün burada güzel bir tesisi hizmete açıyoruz. Bu tesis köylülerimize hayırlı uğurlu olsun”dedi.

2022 yılı sonuna kadar yaklaşık 7 bin köy okulununun açılacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Özer, okul öncesi eğitim seferberliğimizi köylerimize de yaygınlaştırabilme imkanı bulacağız dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL