Yaşam

Dikkat Üstümüze Çamur Yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre bu akşamdan yarın akşama kadar gökgürültülü sağanak yağışla birlikte fırtına bekleniyor. Kuzey Afrika kaynaklı toz taşımının yağış görülen yerde çamur şeklinde yağacağı bildirildi. Meteoroloji..

Dikkat Üstümüze Çamur Yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre bu akşamdan yarın akşama kadar gökgürültülü sağanak yağışla birlikte fırtına bekleniyor. Kuzey Afrika kaynaklı toz taşımının yağış görülen yerde çamur şeklinde yağacağı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu geceden itibaren, Pazar akşamına kadar Bolu ve çevresinin gökgürültülü sağanak yağış etkisi altına gireceğini bildirdi.

Yapılan son değerlendirmelere göre Batı Karadeniz bölgesinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar olabileceği belirtilerek vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, meteorolojik verilere göre, hafta sonu Sahra Çölü’nden Türkiye’ye toz taşınımı beklendiğini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL