Mengen

Duman Değil Zehir

Bugün akşam saatlerinde Mengen 2. Etap Toki Evlerinin bacalarından yükselemeyen ağır duman görüntüleri görenleri şaşkına çevirdi. Sosyal medyada video görüntü olarak paylaşılan ve bacalardan çıkan ağır kalorifer dumanının tüm 2…

Duman Değil Zehir

Bugün akşam saatlerinde Mengen 2. Etap Toki Evlerinin bacalarından yükselemeyen ağır duman görüntüleri görenleri şaşkına çevirdi.

Sosyal medyada video görüntü olarak paylaşılan ve bacalardan çıkan ağır kalorifer dumanının tüm 2. Etap Toki Sitesini kapladığı görülüyor.

Bazı vatandaşların sosyal medya hesaplarından paylaştığı zehirli ve yanmamış ağır duman görüntülerinin başta çocuklar olmak üzere site sakinlerinde vahim akciğer sorunlarını beraberinde getireceğinden korkuluyor.

Zehirli duman görüntüleri, sosyal medya hesaplarında rekor sayıda Yeşil Mengen ismiyle ünlü ilçemize yakışmıyor yorumları alıyor.

Mengen İlçesinin en havadar bölgesi olarak bilinen Sıtma Pınarında bulunan 2. Etap Toki evlerinin bacalarından duman değil adeta karbodioksit tütüyor.

Ağır ve kesif bir duman ile karşı karşıya kalan vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yetkillere seslenerek “doğayı koruyalım saygı lütfen” paylaşımları ile dikkat çekmeye çalışıyorlar

Görüntülerin altına yazılan yorumlarda; “Sadece toki değil Mengen in kalorifer kullanan neredeyse tüm bacalarından aynı duman yükseliyor! Önlem alınmazsa doğamızla birlikte insanlarımıza telafisi imkansız zararlar verilecektir! Kanser ve akciğer hastalıkları başta! Yetkililere önemle duyurulur” deniliyor.

Bazı yorumcular kömürün kalitesini öne çıkarırken, bazı vatandaşların meselenin Belediyenin görevi olduğunu ve yetkililer tarafından gerekli kontrollerin mutlaka yapılması gerektiğini savunuyor.

Mengen Haber olarak, insana, çevreye ve tabiata olan saygımızdan dolayı böylesine bir zehirli dumanı solumanın ve hava kirliliğinin hem insan sağlığına, hem çevre sağlığına, hem de pandemi sürecinde insanlar üzerinde büyük bir risk olacağını düşünerek paylaşıyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL