Yaşam

Fındık Gen Bahçesi Ne Olacak

Bolu Belediyesi tarafından Büyüksu yanında satışı gerçekleştirilen ve içerisinde Türk Fındığı Gen Bahçesinin de bulunduğu arazi ulusal yayın organlarının da gündemine girdi. Akit ve Sabah gazeteleri konuyu manşetlerine taşıdılar. Bolu..

Fındık Gen Bahçesi Ne Olacak

Bolu Belediyesi tarafından Büyüksu yanında satışı gerçekleştirilen ve içerisinde Türk Fındığı Gen Bahçesinin de bulunduğu arazi ulusal yayın organlarının da gündemine girdi.

Akit ve Sabah gazeteleri konuyu manşetlerine taşıdılar.

Bolu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve içerisinde Türk Fındığı Gen Bahçesi’nin de bulunduğu arazinin satışı gündemden düşmüyor.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Suat Güner’in ‘Fidanların akıbeti ne olacak?’ açıklaması sonrası ulusal yayın organları Akit ve Sabah gazeteleri de konuyu gündemlerine aldılar. Akit tarafından 18 Eylül’de yayınlanan “Fındık Gen Bankası’nı da yok ediyor” başlıklı haberde Başkan Özcan’a eleştiriler üst üste sıralandı.

Öte yandan Sabah’ta yer alan “Türkiye’nin ilk ve tek fındık projesi yok edilecek” haberde ise Orman Mühendisi Zehra Palazoğlu’nun “Türk fındığının farklı genlerinin neslini koruma altına alıyoruz. Bu türü tohumundan yetiştirmek çok zor.

Burada bulunan her bir fidan çok değerlidir, bir ağaç türünü kaybetmek bile korkunç olur. Fındık ağaçlarının taşınacağı söyleniyor. Bu ağaçları toprağından söküp başka bir alana götürülmesi çok risklidir. Bu proje Türkiye’de ilk ve tek.

Aynı zamanda dünyaya da örnek teşkil eden bir çalışmaya imza atıyoruz” ifadelerine yer veriliyor.Gerek yerelde AK Parti camiasından konuyla ilgili yapılan eleştirilere gerekse ulusal yayın organlarında çıkan haberlere Başkan Tanju Özcan’ın herhangi bir yanıt verip vermeyeceği merak konusu oldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL