Mengen Siyaset

“Gerede’nin Suya İhtiyacı Yok”

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut saat 17.00 de Belediye Meclis salonunda basın açıklaması yaptı. Mengen Haber’in haberdar edilmediği basın toplantısına Yerel Basından Mengen.Gen.Tr ve MengeninSesi internet gazeteleri davet edildi. Mengen..

“Gerede’nin Suya İhtiyacı Yok”

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut saat 17.00 de Belediye Meclis salonunda basın açıklaması yaptı.

Mengen Haber’in haberdar edilmediği basın toplantısına Yerel Basından Mengen.Gen.Tr ve MengeninSesi internet gazeteleri davet edildi.

Mengen Belediyesi ile Gerede Belediyesi arasında devam eden su meselesi ile ilgili olarak basın toplantısında konuşan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut,
Ak Parti Mengen İlçe Başkanı Arif Oktay Cantürk’ün açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak nitelendirdi.
Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut’un asıl eleştiri hedefinde ise Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Gerede ve Mengen Orman İşletme Müdürlükleri vardı.

Turhan Bulut; “Mengen sanki Bolu’nun ilçesi değil. Mengen sanki farklı bir kent.
Mengen’e farklı Gerede’ye farklı uygulayacaksın. Siyasi güç güzel bir şey. Ama siyasi gücü siz, birilerinin aleyhine, birilerinin önündekine, birilerinin sınırındakine, müdahale edilmeye kalkılırsa, bu siyasi gücün saygısızca, seviyesizce kullanılmasından başka bir şey değildir” diye konuştu.

Cumartesi günü yapılan açıklamanın talihsiz bir açıklama olduğuna değinen Turhan Bulut şöyle dedi.
“Değerli arkadaşlar, önümüzdeki süre içerisinde bundan önce olduğu gibi yine bu konuda Mengen Gerede’den çok daha fazla deneyimlidir. Çünkü Gerede’de bir takım haklar menfaatler yukardan verilen kararlarla olur.
Tüm siyasi temsilcisi arkadaşlarımızla o bölgeye gittik. Burada Mengen Belediye Başkanını nasıl zora sokarız diye bir çalışma değil, Gerede’yi nasıl zora sokarız diye bu elde etmek istediklerinin haksız yapmak istedikleri uygulamaların önüne nasıl geçeriz diyerekten birlikte olmak durumundayız” dedi.

Başkan Bulut, “Ben hoşgörülü bir insanım. Her yerde her şeyi konuşmam. Doğruları konuşur, her zaman altına imzamı atarım.
Ben Gerede Belediyesi ile Gerede Belediyesi Kaymakamı ile ortaklaşa yapılan protokolde Mengen Belediye Başkanı olarak giderken, 2015 tarihinde Tamer Öksüz katip üye, Vural Turan katip üye imzalamış olduğu belge ile gittim. Meclis üyesi tüm arkadaşların bilgisi var. Mecliste aldığın kararla bunları hayata geçirebilirsin” dedi ve sürecin hukuki tarafını anlatması için Mengen Belediyesinin Avukatı Ali Sami Çolak’a söz verdi.

Daha sonra Turhan Bulut konuşmasına şöyle devam etti. “Gerede’nin suya ihtiyacı yok. Bu Mustafa Allar’ın kendi yazısı.2019 da Bolu dağlarından şırıl şırıl sular Ankara’ya gidiyor. Ankara’ya giden su 226 milyon metreküp. Bu su Gerede’den gidiyor. Gerede bu 8 litre bölü saniyelik sulara niye tenezzül ediyor. Yani Gerede’nin hayali farklı. Gerede bugün o sulara yarın yaylalara el koymak istiyor. Gerede kendi yaylalarında zenginlerin villalarına açıyor tahsis yapıyor mücavir alan sınırına alıyor. Buda hukuken yanlıştır.”

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, “İki milletvekilimize soruyorum. Milletvekillerimiz bu işin neresindeler. Yani Mengen’in hak ve menfaatlerini göreve geldiğimizden beri takip etmekten çalışmaktan hakikaten bizi çok yordu.
Biz elimizdekilere sahip çıkmak için koşturup duruyoruz. Ama lütfen Ak Partili arkadaşlarıma söylüyorum. Biz bu konuyu parlamentoda gündeme getirtiyoruz. Benim iki tane milletvekilim çıkıp da Mengen’in menfaatleri ile ilgili konuşma yapacaklar. Bu suyla ilgili düşüncelerini söyleyecekler.

Bulut konuşmasının son bölümünde Gerede Belediye Başkanı Allar’a, Gerede ve Mengen Orman İşletme Müdürlüklerine eleştiri toplarını yöneltti.
“Sen gideceksin 226 milyon metre küp suyu Ankara’ya vereceksin. İki Orman işletmesi arasında hukuksuz yapılan bir protokole ihale yapacaksın. İhale de hukuksuz, iki orman işletmesinin yapmış olduğu protokol de kesinlikle hukuksuz. Tahsisi yapılmayan yerde iki orman işletme müdürü, müdürler yok görevliler var. İki orman işletmesi protokol yapamaz” diye sözlerini tamamladı.
Soru cevap bölümünün ardından basın toplantısı sona erdi.

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut’un Basın toplantısının Tamamı Link Adresi
https://www.facebook.com/mengengentr/videos/681896076023420

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL