Yaşam

‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı yayınladı. Bolu Valisi Ahmet Ümit’in 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı şu şekilde.. Bir toplumun gelişmişlik düzeyi sadece bilimsel, teknik..

‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı yayınladı. Bolu Valisi Ahmet Ümit’in 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı şu şekilde..

Bir toplumun gelişmişlik düzeyi sadece bilimsel, teknik ve ekonomik alanlarda sahip olduğu imkânlarla ölçülemez.

Medeni bir toplum olmanın en büyük göstergesi insana verilen değerdir.

İnsanı sevmek, insana kıymet vermek bizim kadim kültürümüzün özüdür.

Bu doğrultuda engelli vatandaşlarımıza gösterilen duyarlılık ve hassasiyet çok kıymetlidir.

Her sağlıklı insanın bir gün engelli olabileceği gerçeğiyle meseleye yaklaşarak engellilerin hayatını kolaylaştırmak, sosyal, ekonomik ve psikolojik yönlerden onları desteklemek hepimiz için bir gönül işi aynı zamanda bir insanlık görevidir.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” prensibiyle devlet olarak her işimizin merkezine insanı aldığımız gibi; toplumumuzda yer alan dezavantajlı vatandaşlarımızın ve engelli bireylerimizin, yaşamın her alanına bağımsız ve etkin şekilde katılımlarını sağlamak, diğer vatandaşlarımız için sağlanan tüm fırsatlardan eşit şekilde yararlanmalarına imkân verebilmek için gerekli düzenlemeleri yapmak da sosyal devlet olmanın bir gereğidir.

Bu anlayışla son yıllarda devletimiz tarafından engellilere yönelik çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan istihdam şartları, bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmetleri, danışmanlık ve destek hizmetleri gibi birçok hizmet uygulamaya geçirilmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından “2020 Yılı Erişilebilirlik Yılı” olarak ilan edilmiştir.

Bu kapsamda bugün itibari ile İlimizde; Kamu ve özel sektöre ait bazı işletme ve kurumlarımız “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazanmıştır.

İlimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak düzenlemeler yapmak, özellikle sağlık ve eğitim başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaları engelli vatandaşlarımızın erişimine uygun hale getirmek ve böylece erişilebilirlik belgesi alacak kurum ve kuruluş sayısını artırmak en önemli misyonlarımızdandır.

Devletimizin son yıllarda sağladığı imkânlarla bu gün itibariyle; 1459 vatandaşımız engelli bakım maaşı almakta, 920 engelli vatandaşımız da kamu ve özel sektörde istihdam edilerek ülkemizin kalkınmasına ve güçlenmesine katkıda bulunmaktadır.

Engelli bireylerimiz devletimizin sunduğu bütün imkânlarla bugün sanattan spora, eğitimden siyasete ve daha birçok çalışma alanında üstün başarılar sergilemekte, bizlere de bu minvaldeki çalışmalarımızda önemli ölçüde güç ve ilham kaynağı olmaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerimle tüm engelli vatandaşlarımızın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutluyor, sadece bugün değil her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ediyor, kendilerine ve kıymetli ailelerine saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL