Mengen

İşaret Etmeden Olmaz

Bolu TSO Tescil Çıtasını 7’ye Yükseldi. Bugüne kadar Bolu Kıbrıscık Pirinci, Bolu Keşi, Bolu Fındık Şekeri, Bolu Patatesli Ekmeği ve son olarak da Bolu Manda Kaymağını tescil ettirip coğrafi işaretli..

İşaret Etmeden Olmaz

Bolu TSO Tescil Çıtasını 7’ye Yükseldi.

Bugüne kadar Bolu Kıbrıscık Pirinci, Bolu Keşi, Bolu Fındık Şekeri, Bolu Patatesli Ekmeği ve son olarak da Bolu Manda Kaymağını tescil ettirip coğrafi işaretli yöresel ürünler olarak Bolu’ya kazandıran Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaretlerine devam ediyor.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, beş ürünün tescil işlemlerini tamamlarken bu defa; Bolu Sarı Patatesi ile yine Bolu’nun yöresel kültürünün önemli ürünlerinden olan Bolu Kabaklı Gözlemesinin Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde tescilini aldı.

Bolu’nun tescilli ürün sayısını 7’ye yükselten, böylelikle coğrafi işaretlerde ülkemizde başı çeken Bolu TSO Başkanı Türker Ateş,
“Bolu’nun ve Odamızın tescilli coğrafi işaretlerine iki yeni ürünü daha eklemiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çalışmalar bundan sonra da hız kesmeden devam edecek” dedi.

Başkan Ateş, başvurusu yapılan iki ürünün daha şuanda ilanda olduğunu ve ilan süresi sonunda tescil edileceğini, bunların dışında tescil süreci devam eden ayrıca 5 ürün daha bulunduğunu dile getirdi.

Başkan Ateş, süreçte emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür ederek yeni coğrafi işaretlerin İlimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diledi.

Bolu İlinde TSO tarafından coğrafi işaretlerin gün geçtikçe arttığını ve bundan mutluluk duyduklarını ifade eden vatandaşlar; aşçılar diyarı Mengen İlçesinin ne zaman coğrafi işaret alacağını merak ettiklerini söylediler.

Konuya dair Mengen Haber Yazarımız, Gazeteci ve TV Programcısı Mustafa Nuri Gürsoy, “yerel yönetimlerin bu konuda duyarlı, hareketli ve hevesli olması gerektiğini belirterek şunları söyledi. “Mengen Belediyemizden de artık bir işaret bekliyoruz. Coğrafi işaretler o bölgenin marka değerini artırdığı gibi, istihdamın, üretimin ve yerel kalkınmanın da anahtarı sayılır” diye konuştu.

Gürsoy şöyle devam etti “Bu konuda işaretlenmemiş her gün kayıp gündür, işaretsiz gündür. O nedenle Aşçılar Diyarı Mengen’in ismini ve markasının kıymetini, üretimdeki yerini, kültürüne bağlılığını işaret ile tescil etmek gerekiyor.

“Bunun da en mühim adresi yerel yönetimler olduğu açık ve net olarak ortada ve bu gözüküyor. Mengen Belediyesinin elini taşın altına koyma zamanı gelmiş hatta geçmektedir.

“Derhal ve şimdi coğrafi işaretlerle ilgili derslere başlanmalı sınıflar doldurulmalı, çalışılmalı, bu işin öğretmeninden, proje sahiplerinden öykünmeli ve coğrafi işaretlere sahip çıkılmalıdır.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL