Mengen Yaşam

Kısıtlamalar Semeresini Veriyor

Kısıtlamaların üçüncü haftasında HES uygulamasındaki korona virüs haritasında Mengen bölgesinin yeşermeye başladığı görülüyor Korona virüs covit-19 salgınıyla mücadele kapsamında 1 Aralık’tan itibaren yeniden arttırılan kısıtlamalar işe yaramaya başladı. Korona virüs..

Kısıtlamalar Semeresini Veriyor

Kısıtlamaların üçüncü haftasında HES uygulamasındaki korona virüs haritasında Mengen bölgesinin yeşermeye başladığı görülüyor

Korona virüs covit-19 salgınıyla mücadele kapsamında 1 Aralık’tan itibaren yeniden arttırılan kısıtlamalar işe yaramaya başladı.

Korona virüs kısıtlamaları kapsamında hafta içi saat 21.00’den sabah 05.00’e ve hafta sonu Cuma aksamı saat 21.00’den Pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar devam eden 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının üçüncü haftasında kısıtlamaların virüsün yayılmasında engel teşkil ettiği görüldü.

Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu Hayat Eve Sığar Projesindeki virüsün renklerle ne kadar aktif olduğunun görüldüğü korona haritasında bundan 3 hafta kıpkırmızı olan haritanın yeşermeye başlaması umut verici olduğu kaydedildi.

Vatandaşların daha tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulunan yetkililer, her şeye rağmen maske mesafe ve temizlik başta olmak üzere kısıtlamalara harfiyen uyulması gerektiği uyarısını yapıyorlar.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Ağır hasta sayımız düşmeye devam ediyor. Aktif vaka sayımız da azalmaya başladı. Tedbirlerin bu hafta sonundan itibaren etkisini daha çok göstermesini bekliyoruz. Mücadeleye ara vermeden devam edelim.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL