Yazarlarımız

Mehmet Ali Öztürk yazdı

KADİR GECESİ. Kadir,sözlükte, hüküm, şeref, güç, yücelik gibi anlamlara gelir. Dini literatürde,”leyletül kadr”şeklinde Kuran-i Kerim’in indirildiği gecenin adı olarak kullanılır. Aynı adı taşıyan Kuran-i Kerim’in 97. Kadir suresi,bu gecenin fazileti..

Mehmet Ali Öztürk yazdı

KADİR GECESİ. Kadir,sözlükte, hüküm, şeref, güç, yücelik gibi anlamlara gelir. Dini literatürde,”leyletül kadr”şeklinde Kuran-i Kerim’in indirildiği gecenin adı olarak kullanılır.

Aynı adı taşıyan Kuran-i Kerim’in 97. Kadir suresi,bu gecenin fazileti hakkında nazil olmuştur. Bu surede Allah(c.c)şöyle buyurmaktadir;

1- Şüphesiz biz o Kuran-i Kadir gecesinde indirdik,

2-Gecenin ne olduğunu sen nereden bileceksin,

3-Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır,

4-Melekler ve ruh(Cebrail) o gece rabbinin izni ile her türlü iş için inerde iner.

5-O gece ,tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.

Görüldüğü üzere bu ayette, Kuran-i Kerim’in Kadir gecesinde indirildiği ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilmektedir. Kadir gecesi,yüce dinimiz islam’in en şerefli, en ihtişamlı gecelerinden en başta gelenidir.

Kadir gecesi Islam güneşinin, Kur’an meşalesinin dünyayı aydinlatmaya başladığı mübarek bir gecedir.

Bu gecede bol bol ibadet etmeli,Kur’an okumalı, zikirle,şükürle ,meşgul olmalı, mu’minlerle helâlleşmeli ,küs ve dargın olanlar barıştırilmalı,gönüller alınmalı,kederli yüzler güldürmeli,kişi kendine ve mü’min kardeşlerine dualar etmeli. İslâm alimlerinin çoğunluğuna göre Ramazanın 27.gecesi Kadir gecesi olarak ilân edilmiştir.

Bu gecede hz.Aişe validemiz şöyle dua etmişlerdir “Ya Rabbi af edicisin,affetmeyi çok seversin,benide affet”. Ömrümüzün her gecesini Kadir bilelim,bu geceyi gafletle geçirmeyelim. Kendimiz için ,ailemiz için, vatan ve milletimiz için dua ve niyazda bulunalım. Peygamberimiz bu gece ile ilgili şöyle buyurmuştur; “kim kadir gecesinde inanarak,ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır “.

Bu vesile ile Kadir gecenizi tebrik ederim.Bu gecenin, şu kovit hastaligindan ve diğer hastaliklarimiza şifa ,dertlerimize,deva olmasını Cenab-i Allah’tan niyaz ederim. Rabbim oruclarımızı, ibadetlerimizi,dualarımızı kabül eyleyip Bayrama kavuşmayı nasip etsin.

Kadir gecenizi,Bayramınızı tebrik eder,sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.

Allah’ın selamı rahmeti bereketi üzerinize olsun kardeşlerim allah’a emanet olunuz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL