Mengen

Mengen Belediyesine Geçmeyiz Referandumu Oldu

Mengen ilçesi Konak Köyü halkı, bu hafta sonu belediye mücavir alanına dahil olup olmama meselesini oylamaya taşıdı. Büyük bir katılımla gerçekleşen referandumda Konak Köyünün yarıdan fazlası Belediyeye HAYIR dedi. 175..

Mengen Belediyesine Geçmeyiz Referandumu Oldu

Mengen ilçesi Konak Köyü halkı, bu hafta sonu belediye mücavir alanına dahil olup olmama meselesini oylamaya taşıdı.
Büyük bir katılımla gerçekleşen referandumda Konak Köyünün yarıdan fazlası Belediyeye HAYIR dedi.

175 seçmenli köyde, 144 kişi referandum için sandığa gitti. Toplam 144 köylü vatandaşın katılımıyla gerçekleşen oylamada 87 kişi hayır, 57 kişi ise evet oyu kullandı. Bu sonuçla, köy halkının yarısından fazlası mahalle olma teklifini reddetti.

Konak Köyü Muhtarı Nevzat Efe, referandum sonrası yaptığı açıklamada, “Pazar günü Mengen Belediyesi sınırlarına dahil olup olmama konusunu köylümüz oyladı ve büyük çoğunlukla köy kalma arzusunu sandıkla tescillemiş oldu. Köyümüzde yapılan referandum inşallah hayırlara vesile olur” dedi.

Muhtar Efe, “Biz kendi kendimize yeten bir köyüz. Belediye sınırlarına girip köy statümüzü kaybetmek istemiyoruz. Ancak doğal gaz alabilmek için mücadelemiz sürecek” dedi ve köylülerin kararlılıklarını vurguladı.

Köyün Belediye sınırlarına katılmama kararı ile Köy muhtarının açıklamaları vatandaşlar tarafından köy halkının Mengen Belediyesine HAYIR dediği şeklinde yorumlandı.

Konak Köyü Mengen mücavir alanına bitişik ve en yakın köy olarak biliniyor. İlçenin ilk festivalinin yapıldığı köy olarak bilinen Konak Köyü, köyün ortasındaki efsane çayırı ile anılıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL