Yaşam

Mengen Çayı Bisiklet ve Y.Y.Y.

Mengen Belediyesi, önemli bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Mengen Belediyesi Bisiklet ve Yeşil Yürüyüş Yolu için çalışma ve araştırmalarını sürdürüyor. Mengen Belediyesi sosyal medya hesabından paylaşılan habere göre; Mengen Çayı..

Mengen Çayı Bisiklet ve Y.Y.Y.

Mengen Belediyesi, önemli bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Mengen Belediyesi Bisiklet ve Yeşil Yürüyüş Yolu için çalışma ve araştırmalarını sürdürüyor.

Mengen Belediyesi sosyal medya hesabından paylaşılan habere göre;
Mengen Çayı Bisiklet ve Yeşil Yürüyüş Yolu Projesi için alanda incelemelerin yapıldığı bildirildi.

Haberde;
“Belediye projelerimiz kapsamında olan Mengen Çayı kıyılarında bisiklet ve yeşil yürüyüş yolu projemizin geliştirilmesi amacıyla İller Bankası Proje Dairesi Başkanlığı teknik personelleri ve belediyemiz fen işleri personellerimiz tarafından bugün sahada teknik incelemelerde bulunulmuştur.” denildi.

Mengen Çayı Bisiklet ve Yeşil Yürüyüş Yolu Projesinin; “Bisikletin ulaşım aracı olarak etkin bir şekilde kullanılması ve karbon salınımının azaltılması olduğu” ifade edilen açıklamada…

“Mengen Çayı Bisiklet ve Yeşil Yürüyüş Yolu Projemiz, ağaçlandırma, geri dönüşüm kutularının bulunduğu aydınlatma için yenilenebilir enerji kaynaklarının tercih edildiği çevreci yaklaşımlarla tasarlanacaktır.” denildi.

Mengen’de yoğun bir bisiklet merakının olduğu kabul eden ve bu projenin bir an önce hayata geçmesini merakla bekleyen vatandaşlar, projenin bir an hayata geçirilmesini bekliyorlar.

Mengen İlçemizde bisiklet sporunu etkin bir şekilde uygulayan sporseverler; “konuya sadece ulaşım aracı olarak bakmak eksik bir tespit ve eksik projedir. Bisiklet yolu için bir kaç yüz metrelik, ya da bir kaç kilometre ile sınırlı bir parkur yapılacaksa yanlış bir projeye başlanmış olur.”
“Mengen ilçemizde, hem coğrafi hem de fiziki manada uzun ve bir o derece harika bisiklet yolları kurmak mümkün. Hatta bir kaç tadilat ve bağlantı yolları ile güzergahın artırılması, köylerle bağlantısının kurulması mümkündür.” görüş belirttiler.

Bazı vatandaşlar, “Ulaşım maksatlı bisiklet yolu projesi, şehirle TOKİ bağlantılarını kuracak, spor, doğa ve dağ bisikleti tutkunlarının heveslerini kursaklarında bırakacağı şüphesizdir.
“Bisikletin sadece ulaşım aracı olarak sınırlandırılması, projeye tek bir pencereden bakılıyor, ifade ediliyor olması projenin spor, doğa, dağ bisikleti tutkunlarına haksızlık olacaktır. Mengen Belediye Başkanlığının ifade etmiş bulunduğu “geri dönüşüm kutularının bulunduğu aydınlatma için yenilenebilir enerji kaynaklarının tercih edildiği çevreci yaklaşımlar” elbette projeye ve çevreye büyük katkısı olacaktır”

Bisiklet sporuna yıllarını vermiş ve halen etkin bir şekilde bir şekilde bisiklet sporunu yapan Mengenli bir akademisyen ise; “Mengen Belediyesinin uyguladığı proje isim olarak kıymetli bir proje.. Ancak bisikletin projede sadece ulaşım aracı olarak düşünülmesi, projenin eksik kalacağına işaret etmektedir ki.. Bu hiç de arzu edilen bir şey olmaz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL