Köylerimiz Mengen

Mengen Lehine Karar

Mengen İlçesi ile Gerede ilçesi belediyeleri arasında devam etmekte olan su meselesinde yeni kararda Mengen Belediye Başkanlığı lehine tecavüzün mennine kararı çıktı. Mengen İlçesi Akçakoca köyü Domuzalanı mevkiinde bulunan çeşme..

Mengen Lehine Karar

Mengen İlçesi ile Gerede ilçesi belediyeleri arasında devam etmekte olan su meselesinde yeni kararda Mengen Belediye Başkanlığı lehine tecavüzün mennine kararı çıktı.

Mengen İlçesi Akçakoca köyü Domuzalanı mevkiinde bulunan çeşme ve su hattı ile ilgili olarak Mengen Belediye Başkanlığının başvurusu ile mütecaviz olarak ifade edilen Gerede Belediye Başkanlığı arasındaki su meselesinde karar çıktı.

Kararda; “Gerede Belediye Başkanlığı tarafından Akçakoca köyü Domuzlanı mevkiinde bulunan çeşmenin ve hattının çıkarılarak atıl duruma getirmek suretiyle su kaynağına müdahale edildiği tespit edildiğinden Tecavüzün Mennine karar verilmiştir.” denildi.

Gerede Belediye Başkanlığı tarafından Akçakoca köyü Domuzlanı mevkiinde bulunan çeşmenin ve hattının çıkarılarak atıl duruma getirmek suretiyle su kaynağına müdahale edildiği tespit esildiğinden Tecavüzün Mennine kararı verilmiştir. denildi.
Ayrıca kararda,
Taşınmaz zilyet sıfatıyla köy muhtarlığına teslimine,
Toplam 472.20 TL.nin mütecavizlerden alınarak Maliye hazinesine ödenmesine,
Yönetmeliğin 46. maddesi gereğince mütecaviz hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına,
Üstün hak iddiasında bulunanların yargı yoluna başvurabileceklerine,
İdari yargı yolu açık olmak üzere karar verilmiştir.
Betül Büyükkılıç
Mengen Kaymakamı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL