Mengen

Mengen Toprakla Buluşuyor

Mengenli Özcanlı Ailesi Aronya Fidelerini Toprakla Buluşturdu. Mengen İlçemiz Tabaklar Yazıyaka’da oturan Sema Özcanlı ve Dursun Özcanlı çifti bir buçuk dönümlük bahçelerinde Aronya bitkisi yetiştirecekler. Özcanlı Ailesinin, Aronya Meyve yetiştiriciliğinde..

Mengen Toprakla Buluşuyor

Mengenli Özcanlı Ailesi Aronya Fidelerini Toprakla Buluşturdu.

Mengen İlçemiz Tabaklar Yazıyaka’da oturan Sema Özcanlı ve Dursun Özcanlı çifti bir buçuk dönümlük bahçelerinde Aronya bitkisi yetiştirecekler.

Özcanlı Ailesinin, Aronya Meyve yetiştiriciliğinde en büyük destekçileri şu anda iş nedeniyle Gürcistan’da bulunan kızları.

İlk etapta 500 Aronya Fidesini toprakla buluşturan Özcanlı ailesi Aronya meyve dikiminde kendilerine destek olan aile yakınlarına, bilim insanlarına teşekkür ettiklerini açıkladılar.

Sema Özcanlı Mengen Haber’e şu açıklamalarda bulundu.
“Çok şükür bizde Aronya fidelerini toprakla buluşturduk. Aronya bahçesi kurma fikrini veren Devrek Tarım ilçe müdürü Rıfat Verim’e, fidanları temin ettiğimiz İdris Çilli’ye, bahçede yardım eden kardeşim ve yeğenime çok teşekkür ederim. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin” dedi.

Süper Meyve olarak adlandırılan Aronya Meyvesinin çok yüksek miktarda antosiyanin ve flovanoidler içerdiği bilinmekle birlikte; Aronya’nın aynı zamanda antioksidanlar, fenoller, minareller ve vitaminler yönünden de zengin olduğu, kanser hastalığına iyi geldiği gibi, bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliniyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL