Mengen Yaşam

Mengen ve Pazarköy Sel Afetinde Büyük İş Başardılar

Mengen de geçtiğimiz hafta meydana gelen sel afetinin ilk saatlerinde kendilerine ait ekskavatör ve JCB makinalarıyla selin ilk anlarında Mengen Türkbeyli mahallesinde tıkanan kanalları açarak suyun normal akışını sağlayan Osman..

Mengen ve Pazarköy Sel Afetinde Büyük İş Başardılar

Mengen de geçtiğimiz hafta meydana gelen sel afetinin ilk saatlerinde kendilerine ait ekskavatör ve JCB makinalarıyla selin ilk anlarında Mengen Türkbeyli mahallesinde tıkanan kanalları açarak suyun normal akışını sağlayan Osman ve Ertan Polat kardeşler zaman zaman selin ortasında risk alarak büyük cesaret örneği gösterdiler.

Mengenli vatandaşlar esnaf-ev bark sahibi herkes sele karşı yoğun bir mücadele örneği gösterirlerken, iş makinaları ile çaydaki sel akarının ortasına kadar gelerek derenin akarlarını ve akarın yönünü değiştiren tomruk ve büyük ağaç parçalarını bertaraf eden Ertan ve Osman kardeşler vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Sel felaketi ile karşı karşıya kalan Pazarköy çayına da yetişen Mengenli operatör kardeşler Pazarköy tomruk deposunda da su yatağında çalımlar yaparak seli kontrol altına almaya çalışarak tomrukların sele kapılmasına engel olmaya çalıştılar.

Orman, özel idare afad ve devletin diğer ekiplerine bir çok sivil Mengenli vatandaş yardımcı oldular. Büyük iş makinalarına sahip bu iki gözü pek Polat kardeşler de sel felaketine karşı anında müdahale ederek kıymetli işler yaptıkları konuşuluyor.

Selle mücadelede selin tam orta yerinde birkaç kez tehlike atlattıkları ifade edilen Osman ve Ertan kardeşler daha fazla zarar verebilecek selin ilk dakikalarında büyük bir hizmet ve vatandaşlık örneği göstermiş oldular.

Ekskavatör ve JCB makinalarıyla yoğun bir gayretle ekiplere yardımcı olan Mengenli kardeşlere işletme başta olmak üzere kurum yetkililerinden teşekkür ve takdir aldılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL