Yaşam

Mengen Yeşiline Yeşil Kattı

Mengen İlçemiz Çukurca Köyü Mevkiinde “Geleceğe Nefes Ol” projesinde Milli Ağaçlandırma Günü Etkinlikleri Düzenlendi. Ağaçlandırma Seferberliği Konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda ilçemizde de “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” mottosu ile ağaç dikme..

Mengen Yeşiline Yeşil Kattı

Mengen İlçemiz Çukurca Köyü Mevkiinde “Geleceğe Nefes Ol” projesinde Milli Ağaçlandırma Günü Etkinlikleri Düzenlendi.

Ağaçlandırma Seferberliği Konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda ilçemizde de “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” mottosu ile ağaç dikme etkinliği düzenlendi.

Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirme toplumun tüm kesimlerinin çevreye olan duyarlıklarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ağaç bayramında 300 fidan toprakla buluşturuldu.

Mengen İlçe Kaymakamı Betül Büyükkılıç’ın bizzat iştirak ettiği 11 Kasım 2020 Çarşamba günü saat 11.11 da başlayan Ağaçlandırma Etkinliğine ilçe protokolü, daire amirleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mengen İlçesi Çukurca Köyünde bulunan orman arazisine 300 adet Kızılcık ağacı dikimi gerçekleştirilirken, Mengen Orman İşletme Müdürü Hüseyin Şahiner etkinlikle ve ağaçladırma ile ilgili teknik bilgiler sundu.

Toplam 500 fidan ile geldiklerini, 250-300 fidanı toprakla buluşturduklarını, geriye kalan sedir, ladin ve diğer fidanları ise öğrencilere ve vatandaşlara bahçelerine dikmeleri için dağıttıklarını ifade eden Şahiner Pandemi süreci nedeniyle bu yıl seyrek bir dikimi hayata geçirdik. Bu bölgeye ağırlıklı olarak kızılcık fidanları ile birlikte dikime katılan vatandaşlarımıza fidan hediye ettik.

Öğrenciler “geleceğe nefes ol” tişörtleri ile fidan dikimine katılırken OGM Mengen Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kendilerine çanta, suluk, şemsiye, kalem ve  değişik hediyeler takdim edildi.

Mengen Kaymakamı Betül Büyükkılıç öğrencilere fidan dikimizi sırasında hem yardım etti hem de sohbetlerine iştirak etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL