Mengen

Mengen’de “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” Konulu Konferans

Bolu Mengen İlçe Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans gerçekleştirildi. Bolu Mengen Müftülüğünce “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans..

Mengen’de “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” Konulu Konferans

Bolu Mengen İlçe Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans gerçekleştirildi.

Bolu Mengen Müftülüğünce “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans düzenlendi.

Mengen Aşçılık Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal, konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferans günün anlam ve önemine istinaden Mengen Kaymakamı Fatih Yıldız ve İlçe Müftüsü Mehmet Özcan’ın konuşmaları ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösteriminin yapılmasının akabinde “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferansını vermek üzere kürsüye gelen KKTC Din İşleri Başkanı Ünsal, “İman ve istikamet hususunda müminler için en güzel örnek, hiç şüphesiz Peygamber Efendimizdir. Cenab-ı Hak, inanç, ibadet ve ahlakta istikametin yolunu göstermek için rahmetinin bir tecellisi olarak onu insanlığa rehber seçmiş; sırat-ı müstakimin ve güzel ahlakın gerektirdiği davranışları onun şahsında insanlığa öğretmiştir. Bizlere düşen iman ve istikametin gereği, vahyin rehberliğinde ve Allah Resulü’nün örnekliğinde bir hayat yaşamaktır. Vahyi yaşanan bir hayata dönüştüren Resul-i Ekrem gibi güvenilir olmaktır. Özü sözü bir, dosdoğru, dengeli, kararlı ve dürüstçe bir hayatı tercih etmek ve orada karar kılmaktır. Kısacası onun ahlakıyla ahlaklanmak, onun açtığı yolda yürümektir. Zira “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.” buyuran Resul-i Ekrem’in (sas) hayatı bizler için her yönüyle zirve bir örnek ve eşsiz bir numunedir.” İfadelerini kullandı.

Program, hediye takdimi ve emekli olan müftülük personelleri Dursun Akar, Hüseyin Akkaya ve Rafet Gökçe’ye plaket verilmesinin akabinde sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL