Mengen Yaşam

Milli Eğitim Müdüründen Kuşlara İyilik

Mengen İlçemize 20 km. mesafede bulunan Yeniçağa sapağındaki dönel kavşak ve civarına konuşlanan sığırcık kuşlarına yardım eli uzandı. Yeniçağ Ankara istikametindeki Zonguldak sapağındaki Sığırcık kuşlarının görsel şovu geçtiğimiz yıl gazetelere..

Milli Eğitim Müdüründen Kuşlara İyilik

Mengen İlçemize 20 km. mesafede bulunan Yeniçağa sapağındaki dönel kavşak ve civarına konuşlanan sığırcık kuşlarına yardım eli uzandı.

Yeniçağ Ankara istikametindeki Zonguldak sapağındaki Sığırcık kuşlarının görsel şovu geçtiğimiz yıl gazetelere konu olmuş, trafikte seyreden sürücülerin de ilgi odağı olmuştu.

Yeniçağa Ankara karayolu üzerinde E5 diye tarif edilen yolun Zonguldak yol ayrımına konan binlerce sığırcık kuşu görenleri hayrete düşürmüş; aynı zamanda sürücülere zor anlar yaşatmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü ve beraberindeki arkadaşları, hem kuşların konumunu daha tehlikesiz bir ortama çekmek, hem de sığırcık kuşlarını doyurmak maksadıyla bölgede yemleme yaptılar.

Dönel kavşaktan uzaklaşmalarını sağlamak ve karınlarını doyurmak maksadıyla yapılan yemlemeyi sosyal medya hesabından, Hulusi Aksan ile Bereket Tarım Mengen’i etiketleyerek paylaşan Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepçi beğeni ve takdir yorumları aldı.

Çelepçi paylaşımında; “Yeniçağa _Mengen yol ayrımında bulunan Kuşların aç kalmaması için yem verdik.Kuşlar halen buradalar.Her halde bu sene göç yok” dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL