Mengen

Muhtar’dan Asansör Çıkışı

İlçemiz sınırları içinde ilk ve tek üst geçit için şikayetler gelmeye başladı. Görüntü ve yapısı itibariyle güzel bir görünüm sunan üst geçit, gerek yüksekliği gerek üzerinde onlarca merdiven sayısı nedeniyle..

Muhtar’dan Asansör Çıkışı

İlçemiz sınırları içinde ilk ve tek üst geçit için şikayetler gelmeye başladı.

Görüntü ve yapısı itibariyle güzel bir görünüm sunan üst geçit, gerek yüksekliği gerek üzerinde onlarca merdiven sayısı nedeniyle bilhassa yaşlılar tarafından tercih edilmiyor, engelliler tarafından kullanılamıyor.

Mengen ilçemizde uzun süre ışıklı geçiş, alt geçit ve üst geçit olsun diye gündemi meşgul eden konu; Türkbeyli Mahallesi Muhtarı Şevki Çökelez tarafından üst geçide asansör isteği ile tekrar gündeme taşındı.

Tabaklar Mahallesini, Türkbeyli Mahallesi üzerinden şehir merkezine bağlayan geçişe dikilen üst geçit, yaşlı vatandaşlar ve pazar alışverişine giden mahalle sakinleri tarafından yorgunluk ve zaman kaybı sebebiyle nerede ise kullanılmıyor.

Sosyal medyada ve vatandaşlar arasında üst geçidin bilhassa yaşlılar için büyük sıkıntılar yaşattığı konuşuluyor.

Mengen İlçesi Türkbeyli Mahallesi Muhtarı Şevki Çökelez sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak üst geçit ile ilgili olarak şikayetle istekte bulundu.

Sosyal sayfasından Muhtar Şevki Çökelez;
“İlçemiz Mengen’de ilk ve tek üst geçişimiz yapıldı çok güzel oldu. Mengen’de bu üst geçitte yaşlılarımız ve pazar alışveriş yapan vatandaşlarımızın geçmeleri sıkıntılı oluyor diye Bolu Valiliğimize ve yetkililere asansör yapılması müracaat ettik. Talebimizi gerçekleştireceklerini söylediler.” dedi.

Çökelez şöyle devam etti.
“Devletimiz gereksiz yatırımlar yapmaz. Buna inanıyoruz. İnşaallah asansör sorunumuzu da bir an önce çözerler. Halkımızın isteklerini yerine getirmiş oluruz” dedi.

Tüm bunların yanı sıra; üst geçit yapılmadan önce, yaşlı engelli ve diğer konuların masaya yatırılıp yatırılmadığı ile düz ayak bir ışıklı geçişin neden tercih edilmediği hala merak konusu olarak zihinleri meşgul ediyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL