Köylerimiz Mengen

Muhtarlar, Su Doğal Mecrasında Aksın

Gerede Belediyesine Domuzalanındaki kaynak suyuna müdehalesine Mengen İlçemizde tepkiler çığ gibi büyüyor. Mengen İlçemiz sınırlarında bulunan Domuzalanı mevkiinde bulunan kaynak suyunu haksız ve hukuksuz bir şekilde sahiplenmeye çalışan Gerede Belediyesine..

Muhtarlar, Su Doğal Mecrasında Aksın

Gerede Belediyesine Domuzalanındaki kaynak suyuna müdehalesine Mengen İlçemizde tepkiler çığ gibi büyüyor.

Mengen İlçemiz sınırlarında bulunan Domuzalanı mevkiinde bulunan kaynak suyunu haksız ve hukuksuz bir şekilde sahiplenmeye çalışan Gerede Belediyesine bir tepkide Mengen muhtarlarının tamamından geldi.

Mengen sınırları içinde bulunan ve çevre köylerinin tahsis alanından bulunan kaynak suyunun, Gerede ilçesinin müdehale etmesiyle kaynak suyun akarı tamamen kurumuş, çevre köyleri ve tabiattaki canlılar bundan olumsuz şekilde etkilendiği ifade edilmişti.

Gerede Belediyesinin haksız su tahsisi isteği Mengen İlçesinde büyük tepkilere neden olmuş; Ak Parti Mengen İlçe Başkanı Arif Oktay Cantürk, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ayrı ayrı Basın Açıklaması yapmış, bazı muhtarlıklar valilik makamına itiraz dilekçe ile başvurmuşlardı.

Mengen Kaymakamlığı konu ile ilgili muhakkik ve rapor gereği tecavüzün mennine karar vermişti.

Ayrıca adli takibat sonucunda yürütmeyi durdurma kararları da ayrıca verilmişti.

Bu defa Mengen İlçesinde bütün muhtarlardan tepki geldi. Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Yiğit 56 Köy ve Mahalle muhtarını dolaşarak yazılan dilekçeye imza topladılar.

Konu ile ilgili Mengen Haber’e konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Yiğit şu ifadelere yer verdi.

“56 Muhtarın mühür ve imzasını taşıyan dilekçemizde her şeyi açık bir şekilde anlattık. Cumartesi ve Pazar günümüzü bu dilekçemizi ve haklı isteklerimizi muhtarlarımıza birlikte tekraren anlatma fırsatı bulduk”
“Konu Mengen’in ve kamuoyunun malumudur.Bolu İl Özel İdaresinin etkisiyle Gerede İlçesine tahsis edilmeye çalışılan bir su meselesi var. Akabinde kaynak suyunun kesilmesi ile doğanın tahribatı, canlıların yaşamlarının tehdidi var. Biz her manada su tahsisi işleminden vazgeçilmesini talep ediyoruz. Bunu da dilekçemizde açık bir şekilde yazdık” dedi.

Bahse konu dilekçede ise durumu izah ettik, muhtarlarımızın imzasına ve bilgilerine sunduk” diye konuştu.

Mengen Kaymakamlığına verilen dilekçede;

“Bolu İl Özel İdaresinin etkisiyle Gerede İlçesine tahsis edilmeye çalışılan Domuz Alanı Su Kaynağı; Kırmızı benekli Alabalığın yaşam alanı olan Hızar Deresini ve Köprübaşı Baraj Gölünü besleyen Mengen Çayı’nın kurumasına sebep olacaktır. Dolayısıyla bahse konu kaynak suyunun içe ve kullanma suyu olarak tahsis edilmesi ve normal akış mecrasından ayrılması ekolojik dengenin bozulmasına ve çevre katliamına neden olacaktır.

İlçe muhtarları olarak, yukarıda belirtilen sebeplerle İlçemiz Mengen’in çevre doğal hayat ve ekolojik dengesi göz önünde bulundurularak tahsis işleminden vazgeçilmesini ve suyun doğal mecrasında akmasına müdahale edilmemesini talep etmekteyiz.
Gereğini arz ederim. 11.12.2020” denildi..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL