Yaşam

Öğretmenlerin Aşı Tarihi Belli Oldu

Öğretmenlere ilk doz aşı ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığına iletildi. Şubat’ın son haftası öğretmenlerimizin ilk doz..

Öğretmenlerin Aşı Tarihi Belli Oldu

Öğretmenlere ilk doz aşı ne zaman yapılacak?
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığına iletildi. Şubat’ın son haftası öğretmenlerimizin ilk doz aşılarının yapılmasına başlanacak.” dedi.

Iğdır’ın Aralık ilçesindeki Gödekli İlkokulu’nda düzenlenen 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, burada öğrenci ve öğretmenlerle İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra ilk ders zilini çaldı.

“ŞUBATIN SON HAFTASINDA ÖĞRETMENLERE AŞI YAPILMASINA BAŞLANACAK”

27 Temmuz 2020’de Bakanlık ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında ‘Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü’ imzalandığını hatırlatan Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

“Sınıf, öğretmenler odası, okul bahçesi gibi bir okul binasında aklınıza gelebilecek her ortak kullanım alanı için ayrı ayrı kurallar belirledik. Kılavuzun yayımlanmasının hemen ardından okullarımızın hijyen şartlarının iyileştirilmesi adına ‘Okulum Temiz’ belgelendirme programını yürürlüğe aldık. Bugün itibariyle okulların yüzde 98,2’sini oluşturan 49 bin 361 okulumuz, ‘Okulum Temiz’ belgesiyle yüz yüze eğitime hazır hale geldi. Bunların yanında okulla bir bağı bulunan herkesin HES uygulaması ile Kovid-19 virüsüne yakalanmış olması ve temaslı olma durumları okul müdürlerine bildirilmektedir. Hepiniz gibi bizim de bu tedbirler içinde son derece önemli bulduğumuz bir konu da öğretmenlerimize aşı uygulaması. Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığına iletildi. Bu listeler randevu sistemine işlenmeye başlandı. Şubatın son haftası öğretmenlerimizin ilk doz aşılarının yapılmasına başlanacak.”Kaynak.İnterBoluTv

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL