Köylerimiz Yaşam

Pazarköy’de Sokak Hayvanları Sahipsiz Değil

Geç gelen fakat etkili şekilde yağan yoğun kar yağışı ve soğuk hava insanları olduğu kadar sokak hayvanları da olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor. Cuma günü başlayan ve aralıklarla devam eden..

Pazarköy’de Sokak Hayvanları Sahipsiz Değil

Geç gelen fakat etkili şekilde yağan yoğun kar yağışı ve soğuk hava insanları olduğu kadar sokak hayvanları da olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor.

Cuma günü başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı Mengen İlçemizin Pazarköy’ünde de şartları olumsuz şekilde etkilediği hissediliyor.

Yüksek mevkilerde köy yolları ile irtibat kesilirken, Pazarköy’de yaşamını sürdüren sokak hayvanları aç kalmamak için Pazarköy Taş Fırın önünde beklemeye başladılar.

Korona ve Pandemi kısıtlamaları nedeniyle sokağa çıkmanın yasak olduğu hafta sonunda Pazarköy’de fırınlar açık, sokak hayvanları sokaklardaydı.

Yürüme mesafesinde fırına kadar gidebilen Pazarköylü vatandaşlar fırının önünde rızkını bekleyen, adeta ekmeğinin peşinde olan sokak köpeklerini de aç ve başıboş bırakmadılar. Vatandaşlar bu görüntüler için; “Sokak köpekleri sıcaklık hissettikleri yere çabuk alışırlar. Dolayısıyla sıcak fırın ve sıcak ekmek  ve sıcak ilgi gördükleri bu yerde beklemeleri çok doğal” diye fikir yürüttüler.

Soğuk kış gününde sıcak fırının önünde bekleyen sokak köpekleri fırından ekmek alan vatandaşların böldüğü ekmeklerle karınlarını doyurmaya çalışıyorlar.

Fotoğraflar: Naci Bodur

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL