Mengen

Pazar Sona Erdi

Mengen İlçemizde Cumartesi günleri erken saatlerde kurulan Cumartesi pazarı; haftaya açılmak üzere kapanıyor. Mengen pazar esnafının erken saatlerde kurmaya başladığı tezgahlar, akşam saatlerine yakın sökülmeye, çadırlar, brandalar toplanmaya başlıyor. Cumartesi..

Pazar Sona Erdi

Mengen İlçemizde Cumartesi günleri erken saatlerde kurulan Cumartesi pazarı; haftaya açılmak üzere kapanıyor.

Mengen pazar esnafının erken saatlerde kurmaya başladığı tezgahlar, akşam saatlerine yakın sökülmeye, çadırlar, brandalar toplanmaya başlıyor.

Cumartesi günü rızkına kavuşan pazar ve köylü esnafı tezgahını ve tezgahında kalanları topladıktan sonra evinin yolunu tutuyor.

Her Cumartesi günü Mengen İlçemizin Merkez nüfusu köylerden ve gurbetten gelenlerle artarken, köylü üretici tarlasından, pazar esnafı toptancısından aldığı ürünü satma peşinde koşuyor.

Mengen İlçemizde bereketli ve hareketli geçen Cumartesi Pazarını, bir de pazar bittikten sonra görüntüleyelim istedik. Pazar esnafının malının tezgahına yayarken gösterdiği itina ve yine kapanıştaki o malını, ürününü toplarken gösterdiği özen, emek ve yorgunluk görülmeye takdir edilmeye değer.

Haftaya başka görüntü ve güzel haberlerde buluşmak üzere..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL