Mengen Yaşam

Pazarköy Orman Deposu Apaca’ya Taşınacak

Geçtiğimiz hafta yaşanan sel afeti nedeniyle ikinci defa büyük tahlike atlatan Pazarköy odun deposu üçüncü bir riski kaldıramayacağı gerekçesiyle taşınıyor. Mengen ve Pazarköy’de yoğun yağışlar nedeniyle yaşanan sel taşkınları bölgede..

Pazarköy Orman Deposu Apaca’ya Taşınacak

Geçtiğimiz hafta yaşanan sel afeti nedeniyle ikinci defa büyük tahlike atlatan Pazarköy odun deposu üçüncü bir riski kaldıramayacağı gerekçesiyle taşınıyor.

Mengen ve Pazarköy’de yoğun yağışlar nedeniyle yaşanan sel taşkınları bölgede dere yataklarına, köprü ve menfezlere büyük zarar ve tahribata yol açmıştı.

Pazarköy’de bulunan ve Orman İşletmesine ait olan Orman deposu selden büyük zarar görmüş, depoda bulunan tomruklar büyük risk altında kalmış ve dere yataklarına ve köprülere vereceği zarar büyük endişe yaratmıştı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Mengen Kaymakamı Ekrem Ender Ergün ve Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk’ün Pazarköy deposu ile ilgili incelemeleri neticesinde; köy muhtarı ve orman köylüleri ile yapılan görüşmeler neticesinde Pazarköy Deposunun taşınması kararlaştırıldı.

Eskiden de depo olarak kullanılan Alibeyler Apaca Mevkisine taşınması için alt yapı çalışmalarına başlandığı ifade edilirken, gerekli alt yapı çalışmalarının ardından yeni deponun en kısa zamanda faaliyete geçeceği bildirildi.

Yeni depo yeri olarak belirlenen Alibeyler Apaca Mevkisinin zemin düzeltme çalışmaları İlçe Orman ve Bolu Bölge Orman Müdürlüklerinin araçlarıyla devam ediyor.

Zemin tesviye çalışmalarının ardından kumlama yapılacak olan Alibeyler Apaca mevkii Pazarköy’ün yeni orman deposu olarak hizmet verecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL