Mengen

Şirinyazı Göletine Bereket Olsun

Mengen Şirinyazı Göletine 45 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı. Mengen Şirinyazı Göletinde düzenlenen balık bırakma projesi için Mengen İlçe Kaymakamı Ekrem Ender Ergün, Tarım İl Müdürü Izzet Murat, Belediye Başkanı..

Şirinyazı Göletine Bereket Olsun

Mengen Şirinyazı Göletine 45 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı.
Mengen Şirinyazı Göletinde düzenlenen balık bırakma projesi için Mengen İlçe Kaymakamı Ekrem Ender Ergün, Tarım İl Müdürü Izzet Murat, Belediye Başkanı Turhan Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Çelepçi, İlçe Müftüsü Mehmet Özcan, İlçe Tarım Orman Müdürü Semih Tatlı, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar hazır bulundu.

Geçtiğimiz Haziran ayında Bolu Valisi Sayın Ahmet Ümit’in de katılımıyla gerçekleşen balık sağımı sonrası ilk yumurtalarını alan İl Tarım Müdürlüğü Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonu yavruları büyüterek İlin önemli göl ve göletleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak konuşan Mengen İlçe Tarım Orman Müdürü Semih Tatlı; “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında İlçemizde 6 gölete toplam 110bin yavru sazan balığı bırakılması projelendirilmişti. Bu bağlamda Mengen Şirinyazı Göleti için 45 bin sazan yavrusu bırakılması planlanmıştı. Bugün yapılan törenle İlçe Kaymakamı Ekrem Ender Ergün’ün katılımları ile 45 bin sazan yavrusunu Mengen Şirinyazı göleti ile buluşturmanın keyfini yaşıyoruz” dedi.

Tatlı “İlçe Halkımızdan, ziyaretçilerimizden, olta balıkçılığı yapan dostlarımızdan, Sazan Balığı avcılığında yasak dönemde (15 Mart – 15 Haziran) ve boyda (en az 40 cm) avlanma yapmamaları ve göllerimizi, göletlerimizi sahiplenmelerini rica ediyoruz” dedi.

Balıklandırma çalışmalarımız gelecek yıllarda da devam edeceği bildirilen etkinlik, Bürnük Köyü Muhtarlığının ev sahipliği ve yemek ikramı ile program sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL