Köylerimiz Mengen Yaşam

Su TBMM Gündemine Taşındı

Mengen İlçemiz ile Gerede ilçesi arasında devam etmekte olan Domuz Alanı mevkiinde baş gösteren su meselesi TBMM gündemine taşındı. Mengen Belediye Başkanlığı sosyal medya hesabından Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile..

Su TBMM Gündemine Taşındı

Mengen İlçemiz ile Gerede ilçesi arasında devam etmekte olan Domuz Alanı mevkiinde baş gösteren su meselesi TBMM gündemine taşındı.

Mengen Belediye Başkanlığı sosyal medya hesabından Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a teşekkür ederken “Cumhuriyet Halk Partisi, Mengen Domuzalanı Yaylasında yaşanan su skandalını TBMM gündemine taşımıştır” ifadelerine yer verdi.

Mengen Belediyesi sosyal medya hesaplarından CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın TBMM video görüntülerini paylaştı. Milletvekili Erkan Aydın TBMM’deki açıklamasında,

“Bolu’nun Mengen İlçesinde büyük bir su sıkıntısı yaşanıyor. Domuz alanı olarak bilinen bölgedeki su kaynaklarına Gerede Belediyesi el koymuş konu yerel mahkemeye taşınmış ve mahkeme yürütmeyi durdurma vermiş Ancak istinaf mahkemesi bunu bozduktan sonra DSİ Genel Müdürlüğü yüzde atmışa yüzde kırk şeklinde suyun kullanımına karar vermiş. Yani %60 Geredenin %40 ının Bolu Mengen Belediyesinin kullanımı ile ilgili. Ancak bu kararı Gerede Belediyesi uygulamadığı için şu anda Mengen’de büyük bir içme suyu skandalı yaşanmaktadır. Biz buradan gerekli mercilerin özellikle DSİ’nin konuyu bir an önce konuyu çözüme kavuşturup bu sorunu çözmesini talep ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL