Siyaset Yaşam

Tam 30 Yıl Önce Bugün Şüpheli Bir Kazada Hayatını Kaybetmişti

Bolu’nun Gerede İlçesi yakınlarında şüpheli bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Adnan Kahveci’nin ölümünün üzerinden 30 yıl geçti. 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın danışmanlığını da yapan eski bakanlardan Adnan Kahveci’nin şüpheli bir..

Tam 30 Yıl Önce Bugün Şüpheli Bir Kazada Hayatını Kaybetmişti

Bolu’nun Gerede İlçesi yakınlarında şüpheli bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Adnan Kahveci’nin ölümünün üzerinden 30 yıl geçti.

8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın danışmanlığını da yapan eski bakanlardan Adnan Kahveci’nin şüpheli bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesinin üzerinden 30 yıl geçmiş bulunuyor.

Kahveci, Bolu Gerede yakınlarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

Ailesiyle İstanbul’a gitmek üzere, Ankara’dan 5 Şubat 1993’te yola çıkan Adnan Kahveci’nin bir trafik kazasında vefatının üzerinden 30 yıl geçti.

Yoğun sisin de etkili olduğu yolda Kahveci’nin kullandığı otomobil, başka bir araçla çarpışmış, kazada, Adnan Kahveci ve eşi Füsun Kahveci olay yerinde, ağır yaralanan 17 yaşındaki kızları Aslıhan Kahveci ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kazadan sadece oğulları Cihan Kahveci kurtulmuştu.

1993 şüpheli ölümlerin yılı olmuş, Türkiye’de 1993’te peş peşe gerçekleşen cinayetler, saldırılar, şüpheli trafik ve uçak kazaları hala esrarını korumuştu.

Adnan Kahveci, 12 Eylül 1980 darbesi sonrası Turgut Özal’a yaptığı danışmanlıkla siyasi yaşamda adından söz ettirmiş, 1983’te Anavatan Partisinin (ANAP) kurucuları arasında da yer almıştı.

1987 genel seçimlerinde İstanbul’dan milletvekili seçilen Kahveci, 18 ve 19. dönem milletvekilliği görevini üstlenmişti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL